• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.06.2023

14:23

Nole, veliki si! Srbin se družio sa Ukrajinkom i Beloruskinjom, ućutkao sve hejtere!

Reuters

Tenis

Nole, veliki si! Srbin se družio sa Ukrajinkom i Beloruskinjom, ućutkao sve hejtere!

Podeli vest

Novak Đoković je nekoliko dana pred početak Vimbldona poslao poruku celom svetu, ućutkao sve koji ga kritikuju, pokazao da nije samo veliki šampion, nego i čovek. On teniserke i tenisere ne deli na one koji su iz Rusije, Belorusije ili Ukrajine.

Prošle godine igrači i igračice iz Rusije i Belorusije nisu učestvovali na Vimbldonu zbog rata u Ukrajini, Englezi su im zabranili. Rampu su spustili ove sezone, ali ne sumnjamo da će, kao i na minulom Rolan Garosu, biti mnogo tenzija i mrkih pogleda među teniserima i teniserkama iz pomenutih zemalja.

Foto: reuters

Novak Đoković, veliki šampion u čovek

 

A, naš Nole, koji ima sjajan odnos sa Rusima, Danil Medvedev i Andrej Rubljov dobri su prijatelji našeg tenisera, napravio je potez na koji su ostali nemi svetski mediji. Naravno, jer bi morali da mu skinu kapu, a znali su da udare po njemu kada je u Parizu na kameri napisao "Kosovo je srce Srbija, stop ratu". 

Prvo se Đoković po dolasku u London družio sa Beloruskinjom Arinom Sabalenkom, jednom od verovatno najomržanijih teniserki među Ukrajincima, jer joj zameraju da podržava predsednika svoje zemlje Aleksandra Lukašenka, koji je na strani Rusije dok traje oružani sukob sa Ukrajinom! 

Foto: reuters

 

 

Samo nekoliko dana kasnije igrao je fudbal sa Ukrajinkom Martom Kostjuk, koja na Rolan Garosu napravila skandal, nije želela da pruži ruku Arini Sabalenki. To nije sve. Nole je očitao lekciju! Marta je pre nekoliko godina pričala da je kao devojčica maštala da se uda za Novaka, pa je usledio preokret, jer je pre nekoliko meseci prozivala našeg tenisera kada se tokom Australijan opena Srđan Đoković slikao sa Rusima. 

- Ne znam kakava su pravila, ali to ne sme da bude dozvoljeno. Šta god da kažem, mrzeće me do kraja života, posebno veoma agresivni Novakovi navijači. Ljudi već to znaju, ne svi, ali mnogo Đokovićevih navijača je veoma agresivno i to sam sama iskusila - kazala je Marta tada, a Nole joj je pokazao da nije teško biti čovek. 

Foto: USA Today

Marta Kostjuk

 


Zna i Ukrajinac Sergej Stahovski da kritikuje Novaka Đokovića na pravdi Boga. Prvo mu se zahvaljivao na pomoći koju je salo Ukrajincima, a sada ga pljuje jer smatra da dovoljno izneo stav o ratu u Ukrajinio što nije tačno.

- Jedino što mogu da kažem, kao dete rata, je ovo: Niko ne pobeđuje u ratu! Rat je najružnija stvar u životu, čovekov najgori izum, najgora ideja u istoriji. Video sam dva rata, civilni u Jugoslaviji i NATO bombardovanje. Video sam patnju svoje porodice, siromaštvo svoje zemlje. Rat je nešto mnogo veće od nas, samo se molite Bogu da ga sutra prekine. Nažalost, rat u Ukraini je spor i svakim danom sve razorniji. Razoreni su gradovi, prekinuti životi, a ima i štete koja se ne vidi, a trajaće dugo - rekao je nedavno naš teniser.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!
Politika

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!

Nosilac zajedničke liste 12 opozicionih stranaka i pokreta, Borislav Novaković, koji u kampanji tvrdi da se zalaže za uljudnost i transparentnost u politici, tukao se s policijom, lažno glasao iz Soluna, podržavao pajser brigade omladine Narodne stranke, i preršajno je osuđivan za privredne prestupe. Osim toga, primao je platu za posao na koji nije dolazio.

21.05.2024

10:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija