• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.07.2023

06:45

Ispovest oca srpske teniserke za Informer! Natalija je doktoru rekla: SECI ME! (VIDEO)

Printscreen

Tenis

Ispovest oca srpske teniserke za Informer! Natalija je doktoru rekla: SECI ME! (VIDEO)

Podeli vest

Srpska teniserka Natalija Stevanović oduševila je svet sjajnim partijama i vedrim duhom na Vimbldonu, a njen otac Đorđe Kostić u ekskluzivnom razgovoru za Informer otkrio je da je to došlo posle mnogo muka.

Harizmatična 28-godišnja Nišlijka prvi put je u karijeri obezbedila glavni žreb nekog grend slema sada na Vimbldonu. Stigla je čak do 3. kola, što od 225. igračice na svetu šira javnost nije očekivala, a tu ju je posle velike borbe zaustavila top deset teniserka i dvostruka šampionka londonskog grend slema Petra Kvitova.
Za Nataliju nije znalo mnogo ljudi jer je igrala na ITF turnirima, ali joj se san da nastupi na velikoj sceni ostvario nekoliko nedelja pre 29. rođendana.

Preležala i boginje

Osim sjajnim partijama i neverovatnom borbenošću, Stevanovićeva je očarala sve osmehom i pozitivnim stavom. Dobija na značaju posebno kada se uzme u obzir šta je sve prošla na putu do uspeha i koliko je malo falilo da više ne zaigra tenis.

Pre osam godina operisala je jetru zbog cisti koje su joj se pojavile, a oporavak je bio dug. Čak godinu i po dana nije mogla da igra tenis, jer joj je, kako je rekla, "sečeno pola stomaka". Preležala je i boginje, kao i upalu pluća kada se zarazila koronavirusom.

Ekipa Informera je u Nišu razgovarala sa njenim ocem Đorđe Kostićem, ali i sa građanima Niša koji su ponosni na Nataliju.

Kad je dobila tu bolest jetre, doktor je rekao da ne mora da je operiše, da može možda da je izleči lekovima, ali da će to trajati dve do tri godine i da nema ništa od tenisa. Ona je odmah kratko rekla doktoru: "Seci me." Sama je tražila operaciju da bi mogla da igra tenis. Bilo je mnogo plakanja od radosti kada je ušla u glavni žreb Vimbldona, jer joj je to uspelo posle toliko muka... Samo mi znamo šta se dešavalo - kaže Kostić.

Trenira 25 godina

Đorđe je od 1997. vlasnik Teniskog kluba Kostić na Čairu, a Nataliji je bio trener pre nego što je počela da sarađuje s Nikolom Stevanovićem, koji će joj kasnije postati muž. Otac otkriva i kako su izgledali njeni počeci.

Foto: Privatna arhiva

Beležila svaki trenutak: Natalijina soba u Nišu

- Stanovali smo tu, blizu Čaira, i sa tri-četiri godine počela je sama da dolazi. Priključivala se grupama i trenirala. Ja sam sa njom počeo da radim, na moju sreću ili nesreću, kada je imala deset godina. Ta ljubav prema sportu počela je sa tih terena, a dok je igrala na Vimbldonu, svi u klubu su zdušno navijali za nju - dodaje Đorđe.
Natalija će od narednog ponedeljka biti 143. na WTA listi, što je najbolji plasman u njenoj karijeri. Prethodno je bila 162, ali je ubrzo počela epidemija koronavirusa, pa nije nastavila put ka vrhu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara
Politika

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara

Ministar kulture Republike Srbije Nikola Selaković i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović dogovorili su danas, na sastanku u Beogradu, sa ministarkom prosvete i kulture Republike Srpske Željkom Stojičić, realizaciju zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja i naglasili da je nastavak zajedničkog rada u najboljem interesu Republike Srbije i Republike Srpske, kao i srpskog naroda u celini.

03.06.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija