• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.07.2023

16:07

Kraj bajke za hrabru Nataliju! Kvitova prejaka za Srpkinju

Reuters

Tenis

Kraj bajke za hrabru Nataliju! Kvitova prejaka za Srpkinju

Podeli vest

Srpska teniserka Natalija Stevanović (28) eliminisana je u trećem kolu Vimbldona.

Harizmatična Nišlijka izgubila je rezultatom 6:3, 7:5 od Čehinje Petre Kvitove, dvostruke šampionke u Londonu.

Hrabro se držala Natalija kojoj je ovo ne samo prvo učešće na Vimbldonu, već i generalno kada se u obzir uzmu svi grend slemovi.

Da se neće tako lako predati bilo je jasno odmah na startu jer je napravila brejk za 2:1. Iskusna Kvitova se nije dala pa je odmah uzvratila istom merom i potom furiozno privela set kraju iako se Nišlijka borila za svaki poen.

Foto: Reuters

Opravdala ulogu favorita: Petra Kvitova

 

Deveta teniserka sveta želela je što pre da opravda ulogu favorita. Napravila je brejk u trećem gemu drugog seta, mada je on bio i posledica sudijske greške koja je žestoko oštetila Nataliju.

Natalija je odservirala as na 30:15 za Kvitovu. Sudija je uzviknuo aut, naša teniserka je tražila čelendž, video je pokazao da je lopta bila unutra.

Međutim, sutkinja nije dodelila poen Stevanovićevoj, već je tražila da ponovi servis što je Nataliju razbesnelo.

Ubrzo se smirila i čak vratila brejk za 2:2, ali je onda opet izgubila gem na svoj servis. Serija brejkova se nastavila jer Natalija očigledno nije planirala olako da spakuje kofere. Izjednačila je na 4:4, bila u potpunom naletu i povela sa 5:4, a onda je meč prekinut zbog kiše.

Od povratka na teren, oko 16 časova, Natalija više nije osvojila nijedan gem. Brejk je napravila Kvitova za 6:5, a onda se potom namučila na svoj servis jer srčana Srpkinja nije odustajala. Propustila je Čehinja tri meč lopte, spasila tri brejk lopte, ali onda posle maratonskog gema izborila četvrto kolo.

Natalija, ipak, nema za čime da žali. Ostvarila je rezultat karijere, a trenutno je projektovana na 143. mesto WTA liste što će joj biti plasman karijere. Zaradila je i 153.000 evra.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kecmanovići danas dva puta u sudu! Roditelji dečaka ubice prvo na suđenju po krivici, a onda i po parničnoj tužbi
Hronika

Kecmanovići danas dva puta u sudu! Roditelji dečaka ubice prvo na suđenju po krivici, a onda i po parničnoj tužbi

Danas se u Višem sudu u Beogradu nastavlja suđenje u krivičnom postupku protiv bračnog para Kecmanović, Vladimira i Miljane, čiji je sin Kosta 3. maja prošle godine ubio devet učenka i radnika obezbeđenja OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, a odmah potom biće održano i pripremno ročište u parničnom postupku koji je pokrenuo dečak koji je ranjen u masakru.

21.05.2024

08:25

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija