• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.07.2023

18:24

Hoću da pasem travu s Novakom! Urnebesna konferencija Natalije Stevanović, Srpkinja polako postaje velika zvezda u Ol Ingland klubu!

EPA Images

Tenis

Hoću da pasem travu s Novakom! Urnebesna konferencija Natalije Stevanović, Srpkinja polako postaje velika zvezda u Ol Ingland klubu!

Podeli vest

Srpska teniserka Natalija Stevanović pričala je sa srpskim novinarima posle plasman u treće kolo Vimbldona.

Teniserka iz Niša savladala je Nemicu Tamaru Korpač rezultatom 7:5, 7:5, nakon više od dva i po časa igre.

- Odmarali smo, lepo je bilo. Malo sam manje spavala, što je normalno. Nije adrenalin, emocije, stigao je umor donekle. Dođe do neke vrste zasićenja tela. Danas sam probila barijeru. Na početku meča mi je bilo baš teško. Imala sam problema sa dijafragmom. Generalno taj problem ima veze sa i ožiljnom maramicom. I onda kada to dođe u kontakt, zna malo da zezne dijafragmu i onda teže dišem. Danas sam od 20-30% dala 100%. Jutros kako sam se probudila i kako smo na treningu bili malo usporeniji, samo smo rekli, od onoga što ima danas, izvuci maksimum, dobija srce i dobija mirna glava - rekla je Stevanovićeva.

Natalija je propustila u prvom periodu četiri set lopte, ipak uspela je da smogne snagu i trijumfuje.

- Na travi, u ženskom tenisu, mada ima i u muškom, uvek moraš da budeš spreman na to. Ako se ispuste prilike, nije kraj meča. Hvala Bogu dobila sam prvi set, idemo dalje. Jedino što me malo brinulo je koliko ću moći do kraja da izdržim sa tim. Sa disanjem sve uskladim. Danas mi je taj ’recovery’ deo od loše do dobre faze bio duži. Na prethodnim mečevima je to bilo manje. Poen, dva, tri maksimum. Danas je to već trajalo dva gema. Ponovo mi je drago što sam se bez obzira na to vratila, znala sam da je to samo prolazno. Dan kakav je danas, sutra je novi dan, idemo dalje i biće sve bolje -  rekla je ona.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Naredna rivalka biće joj Čehinja Petra Kvitova, koja je dva puta bila šampionka ovog prestižnog turnira.

 -Vrlo verovatno, isti je pristup. Novi je igrač, da li je Pliškova ili Kvitova, poštovanje za svakog igrača. Da li on bio prvi ili 100, 200. Još odavno je Janko (Tipsarević prim. aut) rekao: ’Ne napreduješ sa dobijanjem i skidanjem nosioca. Već ono kada skineš nosioca, šta posle uradiš...’ Ja sam mogla da skinem nosioca, 18. a da izgubim od 122. što mene ne bi čudilo. To je dan za sebe. I ona igra da prođe dalje. Naši ljudi odmah govore ’zasitila se’. Ne mogu da kažem, ima u profesionalnom sportu zasićenja, ali dokle god ima gladi, onda se ide i napreduje se. Što se tiče Kvitove, ponovo fenomenalan osećaj. Igraću ponovo na većem terenu, daću sve od sebe, pokušaću na sve načine, makar do prekosutra igrala, da slomim njenu igru. Ako vidim da ona možda bolje reaguje na slajs, da je sa te strane inteligentiji igrač... Pliškova je ’što na um to na drum’. Kvitova je osvojila dva puta turnir. Biće fenomenalan meč. Ako želim da budem ovde, ovi mečevi to čine boljim. Šta god se desi sutra, pobedila, izgubila, ide se dalje - kaže Natalija.

Novak je na konferenciji za medije u šali rekao da bi mogli on i Natalija zajedno da grickaju travu posle pobeda.

- Možemo da pasemo! Znaš kako! Možemo da pasemo bez problema oboje. To mi je jako lepo što čujem. Naravno, Novak da priča o meni je fenomenalno, zar ne?! Ovde smo se stalno nekako mimoilazili, jer svako gleda da bude što manje u kompleksu, jer to troši puno energije. Stvarno se nadam da će on svojim putem, a ja svojim, pa dokle god... Iako se izgubi sutra, nema veze, poješće se parče trave  - završila je ona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija