• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.08.2023

10:26

Španac bezobrazno provocirao Novaka i izluđivao navijače!

profimedia

Tenis

Španac bezobrazno provocirao Novaka i izluđivao navijače!

Podeli vest

Huan Karlos Ferero, trener Karlosa Alkaraza, jedan je od najglasnijih na ATP turu, pa je žestoko nervirao navijače Novaka Đokovića u finalu mastersa u Sinsinatiju. Španska "Marka" otkrila je šta mu je govorio u prelomnim momentima pomenutog duela.

Španci baš koriste "koučing", pa Alkaraz vrlo često tokom mečeva gleda ka svom boksu, kako bi dobio savete sa tribina i potrebne informacije.

Radio je to i protiv Đokovića u finalu Sinsinatija, ali mu nije mnogo pomoglo, jer jer Novak posle preokreta slavio sa 2:1 i osvojio 39. masters u karijeri. 

Karlitosu je pomoć trenera posebno bila potrebna u trećem setu kada je Novak vodio sa 5:3, a onda je stigao i do dve meč lopte na servis Španca. Uspeo je momak iz Mursije da spasi obe lopte, kasnije i još dve meč lopte u servis gemu Đokovića i onda napravi brejk. Španska "Marka“ je objavila šta je Alkarazu sa tribina u tim momentima dovikivao Ferero. Možda je malo želeo i da poremeti Srbina, znao je da ga čuje, ali je Novak suviše iskusan, da bi dozvolio Fereru  da mu "uđe u glavu". 

"Idemo, poen po poen. Znam da je teško, ali ne odustaj. Izdrži, izdrži. Opusti se i nastavi", vikao je Ferer.

Foto: EPA Images

 

 

Potom je podsetio Alkaraza na situaciju iz polufinala Sinsinatija kada je Đoković morao da se namuči da slomi otpor Saše Zvereva. Jasno je da su dobro prostudirali svaki Novakov meč, svaki poen koji je odigrao.

"Zverev je pre nekoliko dana napravio brejk na 5:4“, vikao je Ferero.

Potom mu je rako da kada dođe do odmora napravi znatno dužu pauzu kako bi povratio koncentraciju.

"Ako te opomenu, neka te opomenu", pričao je Ferero.

Sjajno je to teniseri sada imaju priliku da im treneri pomognu, nešto što je Novak mogao samo da sanja kada je imao 20 godina. Mada, neki smatraju da Ferero Alkarazu ne dozvoljava da sam rešava probleme tokom mečeva. Mnogi u tome vide razlog njegove zrelosti, jer gotovo nijedan problem nije morao da rešava potpuno sam, ali to ne umanjuje činjenicu da je briljantan. Videćemo koliko će mu to pomoći na Ju Es openu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija