• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.10.2023

06:12

Neočekivan potez Australijan opena! Kako će Novak reagovati?

reuters

Tenis

Neočekivan potez Australijan opena! Kako će Novak reagovati?

Podeli vest

Australijan open, omiljeni grend slem Novaka Đokovića, koji je osvajao deset puta, ubuduće će trajati 15 dana, a ne kao do sada 14.

Prvi grend slem u sezoni počeće u nedelju, umesto u ponedeljak, kao do sada, pa će početi 14. januara i trajati do 28. Možda ne deluje kao velika i važna promena, ali će teniserima značiti zbog rasporeda, kao i navijačima, jer će turnir trajati jedan dan duže.

Kreg Tajli, direktor turnira tvrdi da je to odlučeno na osnovu razgovora sa teniserima, a ne sumnjamo da će ova odluka obradovati i Novaka Đokovića, koji obožava da igra u Melburnu.

- Poslušali smo mišljenja igrača i publike i uzbuđeni smo što smo doneli rešenje kojim će se smanjiti broj jako kasnih završnica mečeva, dok se zadržava fer i ujednačen raspored na svim terenima - rekao je Tajli.

Foto: reuters

 

 

Dodatni dan će značiti u smislu boljeg pravljenja rasporeda, pa će biti lakše teniserima, značiće im zbog oporavka između mečeva, ali i organizatorima, posebno u slučaju kada zbog vremenskih prilika neki mečevi ne mogu da se igraju, u slučaju vrućina ili kiše. Takođe, pošto se smanjuje broj mečeva sa tri na dva u dnevnim terminima, to sužava mogućnost kasnih završetaka mečeva.

- Dodatni dan će to i omogućiti, poboljšavajući raspored i za navijače i za učesnike. Prva runda će se tako igrati tri dana, umesto dosadšnja dva, čime će navijači imati dodatni dan neverovatnog tenisa, zabave, hrane i porodičnog uživanja. Svake godine naš tim radi naporno da privuče navijače na događaj koji donosi osećaj nečeg novog i uzbudljivog, a ovo je još jedna prilika da napreduje ono što već sada jeste najveći svetski sportski događaj u januaru - naveo je  Tajli.

Novak Đoković i Arina Sabalenka su poslednji šampioni prvog grend slema u sezoni 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija