• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.11.2023

12:37

Dimitrov iskren pred finale Pariza: Novak je uzor svima!

Reuters

Tenis

Dimitrov iskren pred finale Pariza: Novak je uzor svima!

Podeli vest

Svestan je bugarski teniser da nema velike šanse u današnjem finalu mastersa protiv Novaka Đokovića (15.00, Sport klub 1)

Dugo je Grigor Dimitrov (32) čekao na priliku da se bori za neku važnu titulu i dočekao je posle šest godina. Uspeo je u francuskoj prestonici da sruši sve prepreke, savladao je Musetija, Medvedeva, Bublika, Hurkača i Cicipas, ali će onu najtežu ipak imati u borbi za trofej.

Pored činjenice da će mu rival biti najbolji teniser svih vremena, rekorder po broju grend slemova i prvi reket sveta, podatak da iz 12 okršaja sa Novakom ima samo jedan trijumf, dovoljno govori o tome ko je apsolutni favorit.

- Mnogo mi znači ovaj plasman u finale. Dugo sam ga čekao, mnogo je bilo sumnji, ali uspeo sam. Pokušavao sam iznova i iznova. Mislim da nikada neću zaboraviti onu pobedu nad Cicipasom. Publika je neverovatna, Bersi je legendarna dvorana koja je videla mnogo vrhunskih mečeva, pomogli su mi dosad u teškim trenucima - rekao je Dimitrov.

Foto: Reuters

 

Ove sezone su Bugarin i Srbin dva puta odmerili snage i oba puta je Đoković slavio - na Australijan openu (7:6, 6:3, 6:4) i na mastersu u Rimu (6:3, 4:6, 6:1). Poslednji put je trenutno 17. igrač na ATP listi uspeo da dobije našeg asa pre ravno deset godina, na mastersu u Madridu, koji se igra na šljaci - 7:6, 6:7, 6:3.

Bugarin u svojoj kolekciji ima ukupno osam trofeja, od čega dva sa mastersa (Završni i Sinsinati). U sjajnoj je formi posle Ju-Es opena, u poslednje vreme pobeđivao je tenisere iz samog vrha, poput Alkaraza, Runea, Medvedeva, Hačanova...

Foto: Reuters

 

Ipak, pred današnji okršaj u Parizu poručuje da mu rezultati nisu prioritet, koliko da uživa na terenu i pruža dobre partije.

- Novaka ne treba posebno predstavljati. Ono što je on uspeo da uradi tokom karijere – grend slemovi, rekordi, pobede, sve to nadmašuje i najluđu maštu. Takođe je i sjajan uzor za mentalnu čvrstinu tokom mečeva. Međutim, ja živim u ovom trenutku jer je cela avantura u poslednje vreme bila vrlo netipična. Tenis mi sve više znači, a rezultat mečeva mi i nije toliko bitan - naglasio je Dimitrov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija