• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.11.2023

16:06

Alkaraz ide na Novaka! Španac pobedio Medvedeva u Torinu!

EPA

Tenis

Alkaraz ide na Novaka! Španac pobedio Medvedeva u Torinu!

Podeli vest

Španski teniser Karlos Alkaraz savladao je Danila Medvedeva sa 2:0 (6:4, 6:4) i tako zakazao duel sa Novakom Đokovićem u polufinalu Torina.

Danil Medvedev je ovim porazom pao na drugo mesto crvene grupe što znači da će mu naredni protivnik biti Andrej Rubljov u meču koji neće imati rezultatski značaj.

Sa druge strane, Karlos Alkaraz je trijumfom zakazao novi derbi sa Novakom Đokovićem, ukupno peti. Dva najbolja tenisera sveta do sada su ukrštali koplja četiri puta i obojica su ostvarili po dve pobede.

 

 

Poslednji susret Novaka i Alkaraza bio je u finalu Sinsinatija 20. avgusta i tada je srpski as odneo pobedu nakon epske borbe 1:2 (5:7, 7:6, 7:6).

Do trijumfa kojim je zakazao novi susret sa Đokovićem, mladi Španac je stigao nakon samo 80 minuta tenisa sa Danilom Medvedevim. Tokom čitavog meča Karlos je vodio glavnu reč, a posle trijumfa je istakao koliki ga izazov tek očekuje u meču sa Novakom.

- Duel sa Novakom je jedan od najvećih izazova za svakog tenisera. Boriću se s njim u finalu turnira kojeg je osvajao šest puta. Novak je Novak, najbolji je na planeti trenutno. Izgubio je samo šest mečeva čitave godine, što je neverovatno. Igraću svoj najbolji tenis i uživaću. Uzbuđen sam zbog novog meča sa Đokovićem - rekao je drugi teniser sveta.

Pobeda Alkarasa poslala je Danila Medvedeva na Janika Sinera, a rastužila Aleksandera Zvereva. Sašin večerašnji meč protiv Andreja Rubljova od 21.00 neće imati rezultatski značaj ni za Nemca, ni za Rusa. Biće to borba "samo" za 200 bodova i blizu 400.000 evra.

Foto: EPA Images

Novak Đoković - ponovo sa mladim Alkarazom

Ovako je verovatno i najpravednije budući da su se među najbolja četiri u Torinu našla četvorica tenisera koji su najviše pokazali u 2023. godini, a ujedno i vlasnici prve četiri pozicije na ATP listi što se desilo četvrti put od 1990. godine. 

Međutim, po prvi put, od 2007. na megdan će izaći svetski broj jedan i dva u polufinalu. Pomenute godine snage su odmerili Rodžer Federer i Rafael Nadal, a ovoga puta, za trofej će se boriti dva najbolja tenisera današnjice- Đoković i Alkaraz.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija