• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.11.2023

15:04

Neverovatno! Evo šta kažu kladionice pred Novakov prvi meč

EPAIMAGES

Novak Đoković

Neverovatno! Evo šta kažu kladionice pred Novakov prvi meč

Podeli vest

Prvi tenis sveta Novak Đoković glavni je favorit da se domogne trofeja na Završnom mastersu u Torinu.

Novak Đoković će najverovatnije osmi put otkako se profesionalno bavi tenisom završiti godinu na kao prvi teniser sveta, potrebna mu je samo jedna pobeda, a imaće šansu da osvoji rekordnu sedmu titulu na završnom mastersu u Torino. Naš teniser je u gripi sa Janikom Sinerom, Stefanosom Cicipasom i Holgerom Runeom.

Novak favorit

Kladionice nameju dilemi, prvi teniser sveta ima najviše šansi da osvoji Torino, a kvota je 2.3. Na drugom mestu je Karlos Alkaraz sa kvotom čak 5, potom slede Janik Siner (6), Danil Medvedev (7.5), dok bukmejkeri ostalim teniserima daju manje šansi: na Andreja Rubljova je kvota 17, kao i na Stefanosa Cicipasa, na Aleksandra Zvereva ja 21, a čak 29 na Holgera Runea.

Đoković je apsolutni favorit u svojoj grupi sa kvotom 1,57, dok je kvota 4 na Sinera, osam na Cicipasa, a Runea 11. S druge strane na Alkaraza je kvota 2.60 da će biti pobednik "crvene grupe, 3,1 je na Danila Medvedeva, pet je kvota na Andreja Rubljova, dok najmanje šanse prema kladionicama ima Aleksandar Zverev - 6.

Naš teniser prvi meč igra u nedelju od 21 čas protiv Holgera Runea i bilo bi prvorazredno iznenađenje da ne pobedi, kvota na njega je 1.2, na Danca  4,75.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

- Ovo je pored grend slemova, najveći turnir u našem sportu. Osam najboljih igrača se takmiči tokom cele godine, da se kvalifikuje na završni turnir. Jedini turnir koji ima grupnu fazu, veoma mi je poznato šta znači igrati ovde i u ovim uslovima. Prošle godine sam bio perfektan, pet od pet. Nadam se da ću sezonu krunisati na pravi način. Cilj mi je da sezonu završim kao broj jedan i za to mi fali samo jedna pobeda, a kao pozitivna posledica svega toga da osvojim turnir - rekao je Novak Đoković pred početak takmičenja.

Milionska nagrada

Srpski teniser ima priliku da u Torinu osvoji istorijsku sumu novca. Ukoliko pobedi tri meča u grupi, a onda ostvari još dva trijumfa u polufinalu i finalu, naš as će biti bogatiji za 4.801.500 američkih dolara. Samo za učešće na sva tri meča u grupnoj fazi dobiće 325.500 dolara, dok pobeda u grupi vredi 390.000, u polufinalu 1.105.500, dok  titula donosi 2.201.000 dolara. Nijedan teniski turnir ne može ni da priđe Završnom mastersu. Primera radi, ove godine pobedniku Ju-Es opena, odnosno Đokoviću, pripala su tri miliona dolara, 2.974.458 osvojio je šampion Vimbldona, pobedniku Rolan Garosa pripalo je 2.496.039 dolara, a 1.998.278 dolara šampionu Australijan opena. 

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Prvi teniser sveta ove sezone je osvojio Australijan open, Rolan Garos, Ju-Es open, kao i masters u Sinsinatiju i Parizu, koji je bio njegov 40. trofej iz serije 1.000. Na 31 meč ima samo jedan poraz, dok je od poraza u finalu Vimbldona nanizao 18 pobeda, pa je jasno zašto ga svi vide sa još jednom titulom u rukama.

 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija