• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.11.2023

07:00

Troicki o Italijanima: Neugodni su, imaju veliki izbor, ali imamo i mi

Starsportphoto

Tenis

Troicki o Italijanima: Neugodni su, imaju veliki izbor, ali imamo i mi

Podeli vest

Teniska reprezentacija Srbije pobedom nad Velikom Britanijom od 2:0 plasirala se u polufinale Dejvis kupa u Malagi, gde će joj rival biti Italija.

Trijumf našoj selekciji nad Ostrvljanima doneli su Novak Đoković i Miomir Kecmanović u singl mečevima i tako zakazali sutra od 12 časova okršaj sa Italijanima u borbi za finale. 

Posle prolaska u polufinale svoje utiske je izneo i selektor Srbije Viktor Troicki. Nekadašnji teniser kaže da su "azuri" kvalitetniji rival od Britanaca, jer pored četvrtog igrača sveta Janika Sinera imaju i Lorenca Musetija, Matea Arnaldija i Lorenca Sonega.

- Defintiivno Italija ima veliki izbor, ali hvala Bogu imamo i mi, možda još veći. Svi su spremni, sjajno su trenirali i ovde i u Beogradu. Možda jeste moja poslednja, ali zajedno se dogovaramo – Janko Tipsarevića, Ika Bozoljac i ja odlučujemo ko je u najboljoj formi, ko je najbolji. Tako je i sad bilo. Pripremićemo se dobro, iako nećemo znati koga će oni izabrati, mada možemo da pretpostavimo. Svi su željni, imamo dan odmora da se spremimo što bolje. Neugodni su - poručuje Troicki.

Foto: Starsportphoto

Selektor Viktor Troicki sa srpskim teniserima proslavlja plasman u polufinale Dejvis kupa

Selektor naše selekcije se potom osvrnuo i na motivacioni video, koji su on i njegovi nekadašnji saigrači iz reprezentacije Novak Đoković, Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić, inače osvajači Dejvis kupa 2010. godine, snimili i pustili sadašnjim reprezentativcima.

- Nećemo otkrivati ceo video. Novakova ideja je bila. Nisam se bavio previše sadržajem, ali jesam učestvovao, pogotov na kraju. Sjajan motivacioni video, u meni su se probudile emocije, sećanja. Za mene najlepši momenti u karijeri. Želimo da to prenesemo na mlađe. Novak i dalje igra, ali tu su i drugi iz stare generacije, zato je Janko tu. Delovalo je da je taj video dirnuo mlađe, da su osetili našu emociju, a ja sam im poželeo da i oni osete kako to izgleda - iskren je Viktor, koji je upravo te 2010. godine u finalu u Beogradu protiv Francuske doneo pobednički poen i "salataru" našoj zemlji.

Troicki je na kraju i uporedio da li je lakše biti igrač ili selektor. 

- Mnogo je teže biti selektor nego igrač. Sve je podređeno igračima, selektorski posao je organizacija, gledanje detalja, ali motiviše me da pomognem iskustvom. U nekim situacijama osećam deža vi, nema ništa lepše nego biti selektor svoje zemlje - zaključio je Troicki.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija