• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.11.2023

16:20

Bravo, Mišo! Kecmanović donosi poen protiv Britanaca!

AP/Photo

Tenis

Bravo, Mišo! Kecmanović donosi poen protiv Britanaca!

Podeli vest

Miomir Kecmanović savladao je Džejka Drejpera nakon dva sata i pet minuta sa 2:0 (7:6, 7:6) i tako doneo prvi bod protiv Velike Britanije Srbiji!

Na startu četvrtfinala igraće Miomir Kecmanović protiv Džejka Drejpera, dok će nakon toga na teren Novak Đoković i najbolji britanski teniser, Kameron Nori.

 

MIOMIR KECMANOVIĆ - DŽEJK DREJPER 2:0 (7:6, 7:6) 

 

 

UŽIVO:

KRAJ!

7:6 - Za razliku od prethodnog taj brejka, ovaj započinje poenima Drejper, a da stvar bude gora, servirao je Kecmanović - 2:0. Upisuje se i srpski igrač u taj brejku - 2:1. Mnooogo sreće za Mišu! Prvo je loptica pala bukvalno na čeonu liniju, nakon čega je bekhend jedva prešao mrežu i doveo do poravnjanja - 2:2! Evo i prednosti za Kecmanovića, ajmoooo! Mora se odati priznanje Britancu koji je pokušao jedan jako težak drop šot u ovakvim trenucima meča, ali poen pripada Miši! Još samo malo - 4:2. Tako se to radi, idemo na 5:2! Odlučan i jak servis nije dao priliku Drejperu da uzvrati. Ne možete prestati da se divite tenisu koji ova dva momka prikazuju, 5:5. Evo meč lopte, ajmooo! Nemoguć drop šot je pogodio Drejper i to tačno na liniju, idemo dalje. Servira Miša za set, ajmo jako! GOTOVO JE, bravo, majstore! Imamo bod protiv Engleza!

Foto: AP/Photo

 

6:6 - Odlični Miša! Primorava Drejpera da uzima rizične udarce ne bi li napravio taj prvi brejk na meču. Nema ništa od toga, idemo u novi taj brejk!

5:6 - Umalo da senzacionalni ritern Kecmanovića dira liniju, ali je ipak aut - 30:0 za Drejpera. Ide slajs Britanca u aut 30:15! Ne može se protiv ovakvog Drejpera koji igra partiju života. Osvaja gem britanac i smeši nam se novi taj brejk.

5:5 - Ponavljaju se poeni, ponavljaju se gemovi. Novi odličan start Miomira i brza prednost 30:0. Kakav je ovo poen bio najbolje svedoči trenutak kada je Drejper završio na kolenima od iscrpljujućih razmena koju ova dvojica momaka prikazuju.

4:5 - Servis Drejpera nije oslabio, ali nije ni ritern Kecmanovića! Ponovo "vanzemaljska" razmena i 15:15. Mnogi su ovakav tenis očekivali u polufinalu Torina između Đokovića i Alkaraza, ali dobili su ga od Kecmanovića i Drejpera. Svaka čast, momci, kakvi potezi obojice, kakav tenis! 

4:4 - Atomski tenis ne prestaje! Retko ko je očekivao ovakav spektakl na betonu Malage - 15:15. Ponovo je recept za uspeh izlazak na mrežu Kecmanovića. Odličnom igrom u tom segmentu i za kraj asom, ponovo je izjednačio rezultat na 4:4.

3:4 - Možda je ovo trenutak za brejk! Greši Drejper na mreži i poklanja poen Srbinu, samim tim i prednost od 30:15. Ne ustupa Britanac, ni makac! Vineri su obeležili ovaj poen, pošto servis nije baš služio Britanca, naročito onaj prvi. Ipak, dovoljno je bilo za novi gem i propuštenu priliku za brejk Miomira.

Foto: AP/Photo

 

3:3 - Odličan start u šestom gemu za našeg Mišu. Fantastičnim "crtanjem" je izmešao Drejpera po terenu i stigao do 30:0. Dobar potez Britanca je odmah anuliran sjajnim forhendom koji nije uspeo da vrati, pa je sada 40:15. Idemo dalje, 3:3, bravo!

2:3 Tako, bre! Kreće Kecmanović silovito u peti gem i ima dva poena prednosti u potrazi za br -ejkom - 30:0. Ipak, brzo je uspostavio kontrolu nad gemom natrag Drejper pa je sada 30:30.

Šteta, velika šteta, ali odličnim drugim servisom engleski teniser održava prednost - 3:2.

Foto: AP/Photo

 

2:2 - Neverovatno je koliko je ovo izjednačen duel. Tako počinje i četvrti gem, rezultatom 15:15. Poen Kecmanovića je odmah vraćen i rezultat je ponovo "na nuli" - 30:30. Tako se to radi! Odličan servis, pa odmah potom i ubitačan forhend za izjednačenje u gemovima od 2:2.

1:2 - Mnogo sreće za Drejpera i njegov drop šot ipak ostaje u terenu.Greši Kecmanović i odlazi Britanac na 30:0. Štetaaaaa, nije imao snage da vrati volej Drejpera Kecmanović - 40:15. Dobar servis je ponovo bio ključan u osvajanju gema Engleza.

1:1 - Istom merom uzvraća sjajni Kecmanović i stiže do 30:0. Počinje da se oseća umor kod obojice tenisera. Munja iz forhenda Miomira! Projektil je poslao srpski teniser iz ovog udarca i stigao do 40:30. Izjednačenje, odličan posao Kecmanovića.

0:1 - Dobro servira Drejper i početkom drugog seta i zahvaljujući tome dolazi do 40:15. Bez mnogo muke osvaja prvi set teniser Velike Britanije.

Foto: AP/Photo

Džejk Drejper

DRUGI SET

7:6 - Prvi poeni taj brejka pripadaju Kecmanoviću - 2:0, Bravo! Nestvarno igraju obojica momaka večeras, ovo neće skoro biti gotovo - 2:1! Oduzeo je jedan poen tokom servisa Britanca Miša i sada vodi sa 3:1. Ide prednost srpskog tenisera na tri razlike - 4:1. Dešava se i to! Dupla servis greška Džejka i 5:2 je za Srbiju. IDEMO - četiri set lopte ima Miomir - 6:2. Bravo, doktore! Prvi set pripada Kecmanoviću!

6:6 - Nastavljaju obojica sa neverovatnom predstavom za publiku Malage! Vodi Drejper sa 30:15. Asom nas Britanac uvodi u taj-brejk.

6:5 - Dobar servis Miomira, ali još bolji ritern Drejpera - 0:15. Nije odustao Kecmanović od agresivnog izlaska na mrežu i to mu donosi prednost 30:15. Izjednačenije ne može biti - 30:30. TAKO! Osvaja gem Kecmanović, nema stajanja!

5:5 - Ne posustaje Drejper i sa brzih 30:0 započinje deseti gem. Tako je, Mišo! Uspeva da uzvrati Kecmanović i izjednači - 30:30! Srbin na pragu seta! Fantastičnim riternom spašava "gotov" poen i dolazi do poena za set Kecmanović! ŠTETA - nije dozvolio zavšetak seta Drejper i nakon dva djusa stigao do 5:5.

5:4 - OVO SE NE VRAĆA! Kakav servis Kecmanovića i ekspresnih 40:0! Uzima peti set Srbin sa nulom Drejpera, ništa se nije u ovom gemu pitao Mišin protivnik.

Foto: EPA

 

4:4 - Suvereno kreće Miša! Brzih 30:0 na servis Drejpera! Au, kakav poen! Najduža razmena i najlepši poen pripada, nažalost, Drejperu - 30:15. Ne da se Englez! Djus odlučuje pobednika ovog gema - 40:40. Bombe servira Drejper u ovom trenutku... prednost. Novo poravnjanje! Ovoga puta je čelendž bio dobar u korist Kecmanovića - đus. Nešto duže od osam minuta je trajao osmi gem, ali je odličnim servisom povratio kontrolu Englez i slavio.

4:3 - Ponovo obojica demonstriraju visoki nivo tenisa i jednim od lepših poena turnira započinju sedmi gem. 15:0 za Drejpera. TAKO! Izlazi Kecmanović na mrežu i stiže do 15:15. Fantastična odbrana Miomira na izuzetan forhend Drejpera! 30:30! KAKAV POEN! Kecmanović u stilu Novaka Đokovića "seče" lopticu na samoj mreži i ne dozvoljava Džejku da je stigne! Overava gem u stilu! As Kecmanovića za 4:3!

3:3 - Kecmanović odličnim riternom stiže do 15:0! Nije bio siguran u drugom poenu Miša pa je tražio čelendž, a loptica je za milimetar bila na liniji - 15:15. Sjajna razmena, nažalost, pripada Drejperu i dolazi do prednosti od 30:15. Već šesti forhend viner plasira Britanac i dolazi na poen od poravnanja u gemovima 40:15. Loš forhend Kecmanovića završava u autu i imamo novo izjednačenje - 3:3.

3:2 - Ne da se Miša! Odličan tenis igraju obojica. Ovaj gem obeležila je jedna od najlepših razmena koja je pripala Srbinu nakon čega je lagano priveo gem kraju.

Foto: AP Photo/Manu Fernandez

 

2:2 - Još uvek ništa od brejka. Uporan je bio Miša, ali agresivnim izlascima na mrežu Britanac je slomio otpor Srbina nakon đusa.

2:1 - BRAVO! Dobar otpor pružio je Drejper u trećem gemu, ali još uvek nema brejka.

1:1 - Još bolji odgovor Drejpera! Silovitim servisima nije ni dozvolio da drugi gem uđe u neku razmenu udaraca - 1:1.

1:0 - Sjajan početak Miomira! Britanac se odlučio da prima servis na startu meča, a Kecmanović je to odlično iskoristio i savršenim servisima upisao prvi gem.

PRVI SET

18:14 - Izašli su teniseri Srbije na teren u Malagi, sledi predstavljanje igrača pa početak dugo iščekivanog meča.

18:08 - Navijači Velike Britanije nadaju se trijumfu Drejpera, pošto sumnaju u mogućnost Norija da iznenadi Novaka u drugom singlu. Takođe, porpilično su ubeđeni u pobedu svog para protiv našeg u dublu koji bi u tom slučaju rešavao pobednika.

17:50 - ODREĐEN POČETAK! Srbija i Velika Britanija će početi meč u 18.10 po lokalnom vremenu.

 

 

17:48 - Teniseri Srbije izašli su na teren i zagrevaju se pred početak duela Kecmanovića i Drejpera.

 

 

17:33 - Ukoliko bude potrebe, Srbija će u dubl meč ući sa dvojcem Novaka Đokovića i Dušana Lajovića, dok će, sa druge strane mreže biti Salizburi i Skupski.

17:16 - Selektor Troicki se opredelio za Kecmanovića u prvom meču zbog procene da će Miomir najviše moći da isparira sjajnom Drejperu na tvrdoj podlozi i da će uvesti meč u duže razmene koje ne odgovaraju Britancu.

Foto: Starsportphoto

Kecmanović

17:05 - Srbija je saznala protivnika! Ukoliko Đoković i drugovi trijumfuju danas u polufinalu ih očekuje megdan sa timom Italije koja je savladala Holandiju sa 2:1.

16:23 - Par čiji će pobednik ukrštati sa boljim iz duela Srbije i Velike Britanije, Italija i Holandija trenutno igraju dubl meč, a dvojac Italijana je stigao do prednosti od 1:0 u setovima.

15:55 - Jasno je da meč neće početi u 16:00 časova, 

15:41 - Mnoge je iznenadila odluka Viktora Troickog da pre Lasla Đerea i Dušana Lajovića u vatru gurne četvrti reket Srbije. Miomir Kecmanović se nalazi u lošem nizu na ATP turu, pošto je pretrpeo četiri poraza u nizu.

15:25 -  Potencijalni rival Srbije u narednoj rundi još uvek nije poznat. Teniseri Holandije poveli su trijumfom Botika van de Zandshulpa nad Mateom Arnaldijem posle tri seta, 6:7, 6:3, 7:6. Izjednačenje Italiji doneo je Janik Siner koji je u dva seta nadigrao Talona Grikspora sa 7:6 (3), 6:1. U meču odluke za Italiju će igrati Simone Boleli i Lorenco Sonego, a za Holandiju Vesli Kolhof i Žan-Žulijen Rojer.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

 

15:20 - Izabranici Viktora Troickog odradili su u Malagi poslednji trening pred okršaj sa Britancima, a sparing partneri srpskim reprezentativcima bili su teniseri Finske.

15:03 - Kao što je poznato, plasman u četvrtfinale obezbediće tim koji obezbedi dve pobede u tri meča, uključujući i dubl, a pobednik okršaja Srbija - Velika Britanija igraće u polufinalu protiv pobednika duela Italija - Holandija.

15:02 - Novak Đoković i Kameron Nori,  najbolje rangirani britanski teniser (18. na ATP listi) igrali su do sada tri puta i svaki put je slavio naš as. 

Foto: tanjug/ap

 

 

15:01 - Na fajnal-ejtu Dejvis kupa igra se na dva dobijena seta, a aktuelni branilac titule, reprezentacija Kanade, iznenađujuće je ispala u duelu protiv Finske u četvrtfinalu u Malagi.

15:00 - Dobar dan i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs, na kojem iz minuta u minut možete pratiti dešavanja sa meča koji teniski reprezentativci Srbije igraju protiv Velike Britanije u okviru Dejvis kupa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija