• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.12.2023

19:04

Rafa mora da kopira Federera ukoliko želi da se vrati!

Tanjug/AP

Tenis

Rafa mora da kopira Federera ukoliko želi da se vrati!

Podeli vest

Dobar znak je što se vraća i drago mi je zbog toga, poručio Grožan.

Sve je spremno za povratak Rafaela Nadala na teren. Španca na turu nije bilo od Ozi opena početkom 2023. godine, a upravo će se u Australiji ponovo zaigrati tenis. 

Nadal je objavio da će učestvovati na turniru u Brizbejnu, potom i na Australijan openu, a njegovo učešće na dva takmičenja moglo bi da nam da odgovore na pitanje koliko Rafael još može da pruži tenisu. Navijači su nestrpljivi, ima i onih koji ne veruju da će Španac ikada više moći da bude takmac najboljima na planeti. 

Ipak, sa tim se ne slaže Sebastijan Grožan, nekadašnji Dejvis kup reprezentativac Francuske uveren je da Nadal može da nastavi sa tenisom, ali da će za tako nešto morati da "prepiše" recept od Rodžera Federera koji je kroz sličan problem prošao 2016. godine. 

- Ja sam veliki navijač Rafe, dopada mi se kao šampion i kao čovek tako da sam oduđevljen što se vraća. To je dobar znak, zaista dobar. Jedva čekam da ga ponovo gledam kako igra. Videćemo kako se oporavlja, kako trenira - rekao je Grožan, a potom nastavio. 

Foto: EPA/MATT CAMPBELL

 

- Ako je već objavio povratak na teren u Brizbejnu i Melburnu, to je zato što je na fizičkom nivou dobro. Ovakvi šampioni, kada se vrate na takmičenje, pronalaze ritam. Federer je to uradio posle Vimbldona 2016. godine. Koleno, operacija, šest meseci pauze i posle toga je osvojio Australijan open i Vimbldon 2017. godine.

Nadal će po povratku na teren imati problema i sa plasmanom na turnire budući da je ostao bez bodova na ATP listi, a samim tim i bez renkinga. Ipak, verovatno će Španac biti prvi na listi za specijalne pozivnice što bi mi olakšalo posao. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija