• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.12.2023

18:07

Oglasio se Nadal i zabrinuo navijače: Ne znam kako ću... (VIDEO)

reuters

Tenis

Oglasio se Nadal i zabrinuo navijače: Ne znam kako ću... (VIDEO)

Podeli vest

Teška godina, razočarenje za razočarenjem, poručio Nadal.

Nema Rafaela Nadala na terenu bezmalo godinu dana, odnosno, od kako je poražen u drugom kolu Australijan opena početkom 2023. Mnogi su mislili da se Španac nikada više neće vratiti profesionalnoj karijeri, ali je popularni "bik sa Majorke" rešen da još jednom pokuša. 

Nakon višemesečnog oporavka i napornog treniranja Rafal Nadal objavio je da će se na teren vratiti na početku 2024. godine. Plan je da se što bolje spremi za Australijan open na kom će sigurno nastupati, dok raspored pred turnir u Melburnu još uvek nije poznat. 

Navijači širom sveta očekuju da se Nadal vrati, ali su veoma nestrpljivi da čuju u kakvom će stanju Španac doći u Australiju. Detalja dugo nije bilo, a onda je Rafa putem svojih društvenih mreža objavio video u kom je pričao o periodu iza sebe. 

- Bila je ovo veoma duga godina u kojoj smo prošli mnoge faze, od pokušaja da se takmičim ponovo. Nedelja za nedeljom, razočaranje za razočaranjem sve dok nije došao čas da se kaže da je dosta i da se potraži rešenje, što je bila operacija. Od tada je sve bilo na novom horizontu. Težak put, ali uvek uz nadu u povratak. Naravno da je bilo mnogo sumnje, naravno da je bilo trenutaka kada je izgledalo da će ovaj momenat doći, ali ostali su taj duh rada, entuzijazam i mislim da sam spreman za povratak - rekao je Rafael Nadal. 

Šoanac ima jasan plan da se za Melburn spremi što bolje, ali je svestan da ne zna kako će njegovo telo reagovati na napor. Nadal je, podsećamo, nedavno izgubio ATP renking, no, na Australijan openu će igrati sa zaštićenim renkingom. 

- Ne znam na kom će to biti nivou, ne znam šta da očekujem. Nemam ideju, ali i ne brinem se. Srećan sam što se vraćam uz nadu da ću napraviti neophodan napor da se zabavljam i da se takmičim - podvukao je Španac. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija