• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.12.2023

07:41

Rafa jedva hodao pre dva meseca! Njegove noge nisu kao pre 10 godina

reuters

Tenis

Rafa jedva hodao pre dva meseca! Njegove noge nisu kao pre 10 godina

Podeli vest

Rafaela Nadala ćemo opet na terenu videti u Brizbejnu, posle skoro godinu dana pauze zbog povrede, a njegov stric Toni Nadal, nekada trener, otkrio je detalje povratka i glavni cilj naredne sezone.

Toni je pričao o tome kako napreduje Rafin oporavak, da se vratio normalnim treninzima, s dobrom intenzitetom. Naravno, "kralj šljake" želi da zabriljira na Rolan Garosu, da pokuša da osvoji novi trofej u Parizu.

- Najvažnija stvar je to što ima entuzijazma da ponovo igra na Rolan Garosu. Veoma je srećan što ponovo pokušava. To je nešto što je dugo čekao. Nije želeo da se povuče bez mogućnosti da ponovo igra. Mislim da ima poverenja da, ako mu je telo dobro i nivo tenisa visok, može nešto dobro da uradi na Rolan Garosu.  Više puta je rekao da ne želi da završi karijeru sa osećajem da je povređen. Svake sezone ima sve više igrača koji igraju na neverovatnom nivou, udaraju lopticu sve jače. Njegov san je da još jednom pokuša, da bude tamo na terenu, da ima još jednu šansu da igra u Parizu - rekao je Toni.

Toni kaže da će Nadalov povratak biti pravi izazov, zbog Novaka Đokovića i Karlosa Alkarza.

- Biće veoma teško pobediti Đokovića, Alkaraza, ali mislim da, ako se Rafael dobro bude osećao, imaće šanse. Srećan sam, ja sam mu stric. Raduje me što je opet dobro. Stvarno voli tenis, takmičenje, zna da može da radi ono što voli. 

 

Foto: profimedia

Rafa i Toni Nadal

 

Toni je detaljno pričao i o Nadalovom oporavku, koji nije bio lak.

- Pre dva meseca, kretanje mu nije bilo baš dobro, ali pre tri nedelje, njegov trening je bio na dobrom nivou. To nije najvažnija stvar, ali želja da pobedi ponovo kao da je prvi put, da se ne povuče s lošim osećajem. To je obaveza prema sebi i svima da još jednom pokuša. Njegove noge danas nisu iste kao pre 10 godina, ali njegova glava je i dalje ista, želja mu je i dalje ista.

Rafin san je da ponovo čuje kako mu se ime uzvikuje na Rolan Garosu.

- Zna da će da bi bio konkurentan morati da se takmiči na mnogim turnirima. Osoba poput Rafaela mora da veruje u sebe i pokuša. Ne znam za ostatak kalendara, o tome razgovara sa svojim trenerima i timom. Rafael će pokušati da se takmiči na svim mogućim turnirima, ali pre svega na Olimpijskim igrama i Rolan Garosu. Za njega je takmičenje na Olimpijskim igrama, predstavljanje Španije, uvek bilo veoma važno, pošto je već učestvovao u Pekingu i Riju. Olimpijske igre su u Parizu, na terenima Rolan Garosa, što ih čini posebnim.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija