• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.11.2023

12:23

Podatak za nevericu! Novak i dalje proganja Rodžera zbog ovoga!

Shutterstock/Reuters

Tenis

Podatak za nevericu! Novak i dalje proganja Rodžera zbog ovoga!

Podeli vest

Prvi teniser sveta Novak Đoković izgubio je u karijeri samo četiri meča nakon što je imao barem jednu meč loptu, mnogo manje nego njegovi najveći rivali.

Prvi teniser sveta  protiv Janika Sinera u polufinalu Dejvis kupa doživeo jedan od najtežih poraza u karijeri. Novak Đoković nije iskoristio tri vezane meč lopte, poražen je, a potom je Italija dobila naš dubl a kansije u finalu savladala Australiju za drugu titulu u Dejvis kupu. Novakov poraz od Sinera bio je prvi za njega u Dejvis kupu još od 2011. godine, kada je predao susret Huanu Martinu del Potru.

Našem tenisu je ovo bio četvrti poraz pošto je imao meč loptu, što se tiče ostalih članova "velike trojke", Rafael Nadal je izgubio osam mečeva, a Rodžer Federer čak 24.

Foto: Reuters

Rodžer Federer, Rafal Nadal i Novak Đoković

 

Poraz od Janika Sinera je prvi nakon što je imao meč loptu od 2018. godine. Tada je naš as izgubio na turniru u Kvinsu od Marina Čilića (5:7, 7:6, 6:3), pre toga 2009. u Madridu od Rafaela Nadala (3:6, 7:6, 6:6), i dve godine ranije u Roterdamu, tada ga je savlado Mihail Južnji (2:6, 7:6, 7:5).

Zanimljivo je da Nadala naš teniser nikada nije dobio nakon što je Španac imao meč loptu, ali jeste Federera i to tri puta. Ti mečevi i danas progone Švajcarca! Prvo 2010. na Ju-Es openu, taj legendarni duel je Đokoivć dobio sa 5:7, 6:1, 5:7, 6:2, 7:5. U petom setu je Rodžer imao dve meč lopte pri rezultatu 5:4 na servis Đokovića. Međutim, Novak ih je spasio posle dugih razmena. Osvojio je taj gem, u narednom je brejknuo Federera i stigao do velikog trijumfa. 

I sledeći trijumf je Nole zabeležio u Njujorku, već naredne godine - 6:7, 4:6, 6:3, 6:2, 7:5. Posle gubitka prva dva seta, Nole je odbio da se preda. Izjednačio je 2:2, ali je Rodžer u odlučujućem delu imao 5:3 i 40:15, pa su svi na Artur Ešu slavili pobedu Švajcarca. Međutim, onda je na meč lopti sevnuo forhend iz riterna koji je pogodio samo liniju. Najbolji forhend možda u istoriji sporta. Švajcarac je bio zatečen. Nije iskoristio ni narednu meč loptu i ostalo je istorija. Đoković je vezao četiri gema i stigao do pobede. Ostavio je "Artur Eš" u suzama i te godina je krenula dominacija, koja i danas traje. 

 

Foto: AP/Photo

Rodžer Federer i Novak Đoković

 

Isti scenario je Nole priredio Rodžeru 2019. na Vimbldonu - 7:6, 1:6, 7:6, 4:6, 13:12. Bio je to dan kad je Srbin utišao englesku gospodu. Novak pokazao srce šampiona i jaku mentalnu snagu u prvom i trećem setu. Federer je kao vetar u leđa imao 15.000 " fudbalskih navijača", koji su na sve načine pokušali da mu pomognu, bodrili ga, skandirali, zviždali i negodovali na svaki dobar Đokovićev potez. Novakove greške proslavljali su ovacijama, horskim urlicima sreće. Ali uzalud, najveći ikada ih je utišao. Epski meč je do današnji dana ostao zapamćen po tome što je jedna gospođa u publici postala svetska senzacija baš kada je Federer na svoj servis imao vezane meč lopte. Visoko je držala podignut kažiprst, pokazujući oduševljeno da je Federeru preostao još samo jedan poen da podigne deveti trofej Vimbldona. Ali, Srbin je imao nešto da doda, spasio je dve meč lopte i ovog puta rasplakao London.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija