• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.12.2023

08:49

Konačno progledali! ATP nikad ovako nije hvalio Novaka

profimedia

Tenis

Konačno progledali! ATP nikad ovako nije hvalio Novaka

Podeli vest

ATP je birao, a Novak Đoković, Karlos Alkaraz, Danil Medvedev i Janik Siner su bili među onima koji su igrali neke od najzanimljivijih mečeva tokom 2023. godine.

Pobednili su ipak Srbin i Španac. Đoković i Alkaraz su odigrali spektakularan meč na masters u Sinsinatiju (5:7, 7:6 (7) i 7:6 (4)), a ATP navodi da je to meč koji će ostati "dugo upamćen".

Đoković je slavio u Sinstinatiju posle velikr drame i kada su ga mnogi otpisali. Alkaraz je posle preokreta poveo sa 1:0 u setovima, i oduzeo servis Đokoviću na početku drugog, dok se Srbin mučio na ubitačnom suncu u Ohaju. Ali, kada je bio na kolenima, Đoković je uspeo da povrati snagu, preuzeo je inicijativu, napravio brejk, potom spasio meč loptu pri rezultatu 6:5, pa izjednačio na 1:1. U trećem setu je prvi uspeo da napravi brejk,  ali je Alkaraz spasio četiri meč lopte u 10. gemu na Đokovićev servis i uzvratio brejk, a zatim i poveo 6:5. Đoković je uspeo da sačuva servis i u taj-brejku od 4:4 osvoji poslednja tri poena za treću titulu u Sinsinatiju.

"Ipak, 36-godišnji Đoković je podigao svoj nivo igre u impresivnom prikazu fizičke izdržljivosti i mentalne snage, spasavajući meč loptu pri rezultatu 6:5 u taj-brejku drugog seta pre nego što je nadmašio mlađeg protivnika i osvojio 39. masters 1000 titulu", divi se ATP našem teniseru kao nikad pre.

Nole je posle ovog meča rekao da mu je bio jedan od najtežih u karijeri.

To je neverovatno. Toliko uspona i padova, sjajnih poena, loših igara, udaraca toplote, vraćanja. Sveukupno, jedan od najtežih i najuzbudljivijih mečeva u kojem sam ikada učestvovao, i to su vrste trenutaka i mečeva za koje nastavljam da radim iz dana u dan. - rekao je pre nekoliko meseci Novak.

Kada je reč o ostalim duelima, drugi najatraktivniji je pobeda Siner protiv Đokovića Novaka sa 2:1 (7:5, 6:7, 7:6) na Završnom mastersu u Torinu,  na trežem mestu je dueli Sinera i Alkaraza iz Majamija, a u ovom duleu, ponovo je slavio Siner sa 2:1 (6:7(4), 6:4, 6:2). Na četvrtoj poziciji je ponovo Đoković i njegov duel sa Kordom kada je posle preokreta pobedio sa 2:1 u Adeleidu na startu sezone - 6:7(8), 7:6(3), 6:4, dok je petom mestu je duel u kojem je Medvedev slavio protiv Zvereva sa 2:1 u Indijan Velsu - 6:7(5), 7:6(5), 7-5.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija