• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.01.2024

23:58

Sreća pogledala grend slem šampionku! Ema Radukanu u glavnom žrebu u Melburnu!

reuters

Tenis

Sreća pogledala grend slem šampionku! Ema Radukanu u glavnom žrebu u Melburnu!

Podeli vest

Britanska teniserka Ema Radukanu plasirala se u glavni žreb prvog grend slem turnira sezone, Australijan opena, pošto je Amerikanka Loren Dejvis odustala od takmičenja zbog povrede ramena, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Radukanu je trenutno 301. na WTA listi, ali je preko zaštićenog renkinga uspela da se plasira na prvi grend slem turnir bez učešća u kvalifikacijama. Ona ima zaštićeni renking na 103. mestu, pošto zbog povrede nije igrala najmanje šest meseci.

Radukanu je trebalo da igra u kvalifikacijama za turnir u Melburnu, ali je zbog odustajanja Dejvis izborila direktan plasman u glavni žreb prvog grend slem turnira sezone.

Britanski mediji podsećaju da su od Australijan opena ranije odustale Karolina Muhova, Irina-Kamelija Begu, Petra Kvitova i Kejti Meknali. Radukanu je poslednji put na grend slemu igrala prošle godine na Australijan openu kada je izgubila od Amerikanke Koko Gof u drugom kolu.

Foto: REUTERS/Hannah McKay

 

Radukanu se ove nedelje vratila takmičenjima na WTA turniru u Oklendu, posle operacije obe ruke i levog skočnog zgloba u maju. Ona je u prvom kolu savladala Rumunku Elenu Gabrijelu Ruse, a u drugom kolu sutra će igrati protiv Eline Svitoline.

Australijan open biće odigran od 14. do 28. januara u Melburnu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija