• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.01.2024

08:55

Čovek je inspiracija! Ima 43 godine i najbolji je na svetu!

Tanjug/AP

Tenis

Čovek je inspiracija! Ima 43 godine i najbolji je na svetu!

Podeli vest

Rohan Bopana je postao najstariji prvi teniser sveta, jer ima 43 godine.

Bopana je tokom karijere promenio čak 19 partnera u dublu, kako bi se domogao najvećeg trofeja i stigao do trona.  Posle 61 pokušaja konačno je otvorio pobednički šampanjac.

Zajedno sa Metjuom Ebdenom trijumfovao je na Ozi openu, a u finalu su pobedili italijansku kombinaciju Simone Boleli, Andrea Vavasori sa 7:6 , 7:5.  Pre Melburna im je najveći uspeh bio osvajanje mastersa u Indijan Velsu, a Bopani je ovo prvi grend slem u muškom dublu jer je prethodno jednom osvojio trofej u konkurenciji mešovitih parova. On je 2017. prvu grend slem titulu u mešovitim dublovima osvojio sa Kanađankom Gabrijelom Dabrovski na Rolan Garosu.

 - Ovo je bez sumnje najbolji trenutak u mojoj karijeri. Inspirisaće mnogo ljudi, ne samo u teniskom svetu. Sve ljude širom sveta koji imaju više od 40 godina ovo će inspirisati na različite načine - rekao je Bopana nakon osvojenog Australijan opena.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Postavio je nekoliko rekorda: postao je najstariji šampion mastersa, najstariji finalista na grend slemu i najstariji igrač koji je pobedio u meču na ATP finalu.

- On je mlad u srcu, on je šampion, on je ratnik - rekao je Ebden za svog partnera.

Bopana je posle 17. pokušaja na Australijan openu u muškom dublu uspeo da se domogne trofeja, što je jednako rekordu njegovog sunarodnika Leandera Paesa. Tokom uručenja trofeja, Bopana je otkrio da je razmišljao o napuštanju sporta pre nekoliko godina.

Foto: Tanjug/AP

 

 

- Snimio sam video poruku u kojoj sam rekao da ću se odjaviti jer uopšte ne dobijam mečeve. Čak pet meseci nisam pobedio i mislio sam da sam došao do kraja mog puta. Mislim da me je upornost održala. Promenio sam mnogo stvari i pronašao sjajnog partnera, hvala ti - rekao je Bopana, koji će sa Ebdenom podeliti novčanu nagradu od 730.000 australijskih dolara (oko 440.000 evra).

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Bopani je pre nekoliko dana i Novak Đoković čestitao na velikom uspehu.

- To što si uradio je neverovatno. Imaš celu karijeru ispred sebe. Neverovatno je kako si to uradio tako mlad. Ne znam kako si ovo postigao - poručio je Đoković Bopani.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija