• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

27.02.2024

05:36

Teniseri su licemeri! Marej napao kolege, da li je na Novaka mislio?

Tanjug

Tenis

Teniseri su licemeri! Marej napao kolege, da li je na Novaka mislio?

Podeli vest

Endi Marej je bez dlake na jeziku udario po teniserima koji se žale na raspored turnira tokom sezone, a igraju revijalne mečeve.

Škot je uvek bez pardona pričao o  najosetljivijim temama u svetu tenisa. Nikada nije mnogo brinuo o tome da li će se neko uvrediti ili naljutiti. 

Nedavno je  podržao ideju da turniri u Južnoj Americi dobiju svoje masters takmičenje. Sad je na red došla krikika, pa nije prećutao kolegama kojima se ne dopada gust raspored takmičenja, a slobodne nedelje koriste da igraju egzibicije.

U oktobru će u Saudijskoj Arabiji igrati  "Siks kings slem", a igraće Novak Đoković, Rafael Nadal, Karlos Alkaraz, Janik Siner, Danil Medvedev i Holger Rune. Marej je rekao da su svi licemeri koji se žale na raspored. Saznaćemo uskoro na koga je mislio, jer pomenuti igrači, koji će biti u Rijadu, mu neće prećutati na ove provokacije. 

- Možda bi bilo dobro da se uvedu restrikcije na egzibicije. Mislim da su ponekad igrači malo licemerni oko rasporeda. Pričaju da je teniska sezona preduga, ali onda lete svuda po svetu u post sezoni i igraju egzibicije. To je njihov izbor. Sve to deluje licemerno jer oni ne moraju da igraju egzibicije. I ne moraju da igraju svaki ATP turnir, ne moraju da dođu u Dubai ili Indijan Vels. Da, to može da utiče na njihov plasman, ali mogu da biraju da ne igraju na svim turnirima - rekao je u intervjuu za "The National" Endi Marej kome bi ovo mogla da bude poslednja sezona, sprema se za penziju.

 

Foto: Tanjug

Endi Marej napao kolege

 

Iako ne želi da se ukinu egzibicije, Endi poručije kolegama da prestanu da se žale oko rasporeda.

- Ne bih da se zabrane egzibicije. Samo bih zatražio od igrača da budu selektivniji o tome kako pričaju o rasporedu, ako već igraju egzibicije. Interesantno je da će ih sad biti i više usred sezone.

Od egzibicija najviše profitiraju najbolji igrači, oni najviše zarade, jer njih navijači žele da gledaju, pa je Marej i o tome pričao.

- Uglavnom vrhunski igrači imaju prilike da igraju egzibicije. Oni zarađuju veliki novac, ali ostatak nema tu mogućnost. Igrači koji su u vrhu zarađuju više i od nagrada, sponzora, novca za pojavljivanje pa i od egzibicija. Igrači koji su plasirani nešto niže nemaju tu šansu. Zato oni žele da ima više turnira, jer je to njihova šansa da zarade više. Morali bismo da imamo neku ravnotežu u tome - poručio je Marej koji je izgleda zaboravio da je on pre nekoliko godina bio u vrhu, da je on deo tog društva koji zarađuje najviše novca. 

 

Foto: EPAIMAGES

Novak Đoković će igrati na egzibiciji u Rijadu

 

Moramo da pomenemo da Novak tokom karijere jeste isticao često da je raspored gust, da teniseri nemaju vremena da se odmore, ali on nije ni igrao često egzibicije dok je jurio grend slemove, turnire, plasman na ATP listi. Što se tiče zarade tenisera, koji su slabije plasirani, Novak je za njih uradio možda i najviše, jer se godinama borio i izborio za veće nagrade u prvim kolima, posebno grend slemova. Ne sećamo se da je Marej nešto uradio povodom toga dok je bio deo "velike četvorke", što je izgleda zaboravio.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Redak jubilej! Endi svaka čast, to ne može svako!
Tenis

Redak jubilej! Endi svaka čast, to ne može svako!

Britanski teniser Endi Marej ostvario je jubilarnu 500. pobedu u karijeri na tvrdim podlogama pošto je posle preokreta u prvom kolu ATP turnira u Dubaiju pobedio Kanađanina Denisa Šapovalova rezultatom 2:1 (4:6, 7:6(5), 6:3) za dva sata i 33 minuta.

26.02.2024

17:40

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija