• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.P.

05.03.2024

06:40

Oglasio se Rubljov posle skandala! Nadam se da će se ATP pozabaviti tim pravilom

EPAImages

Tenis

Oglasio se Rubljov posle skandala! Nadam se da će se ATP pozabaviti tim pravilom

Podeli vest

Ruski teniser Andrej Rubljov (26) diskvalifikovan je sa turnira u Dubajiu pre dva dana zbog nesportskog ponašanja, a sada se konačno oglasio ipovodom njegovog slučaja.

Naime, Rus je prilikom meča sa zemljakom Aleksandrom Bublikom u poslednjem gemu burno reagovao i vređao sudiju na ruskom jeziku.  

Odmah nakon toga usledila je i oštra kazna oduzimanjem svih 200 bodova i 157.755 koliko je osvojio do tada. No međutim, kako se teniseru ni malo nije dopala situacija u kojoj se nalazi, odlučio je da se žali ATP-u.

Posle žalbe, prvobitna kazna je preinačena, pa je Rusu ostalo da plati odštetu od 36.400 dolara za kršenje kodeksa. 

Nakon toga, Rubljov je odlučio da se oglasi i putem društvenih mreža zahvali komisiji na njihovom potezu.

- Želim da se zahvalim žalbenoj komisiji što je usvojila moju žalbu i promenila prvobitnu odluku ATP o diskvalifikaciji u polufinalu Dubaija i oduzimanju bodova na rang listi, te novčane nagrade koju sam zaradio prošle nedelje. Nadam se da će u budućnosti ATP detaljnije pogledati ovo pravilo i uneti izmene u njega tako da sudija ne može da utiče na ishod meča bez jasnih dokaza i ne dozvoli igraču video proveru - napisao je teniser na društvenoj mreži.

Ni sam Rubljov ne zna šta ga je snašlo u tom trenutku, ni šta mu je trebala ova "mrlja" u karijeri. 

- Iako sam razočaran što nisam uspeo da završim svoje polufinale u Dubaiju, zahvalan sam na podršci koju sam imao poslednja dva dana, dobio sam mnogo poruka. Hvala svima koji me podržavaju, obećavam da ću naučiti iz ovoga i truditi se da postanem bolji igrač i bolja osoba - podvukao je slavni teniser.

Rubljov je trenutno peti teniser sveta, a sada mu predstoji nastup u Indijan Velsu koji startuje sedmog marta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija