• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

06.05.2024

12:19

Novaku otvoren put do titule u Rimu! Evo kad može da igra sa Nadalom

EPA

Tenis

Novaku otvoren put do titule u Rimu! Evo kad može da igra sa Nadalom

Podeli vest

Novak Đoković je u prvom kolu slobodan pa će takmičenje na mastersu u Rimu početi sa boljim iz meča Romana Safjulina i kvalifikanta

Saznao je naš teniser imena potencijalnih rivala i ako bude na prepoznatljivom nivou mogao bi da se domogne 41. mastersa u karijeri, sedmog u Rimu. Đokoviću će put ka trofeju biti dodatno olakšan, jer su od takmičenja odustali Janik Siner i Karlos Alkaras zbog povreda. U trećoj rundi mogao bi da igra protiv Jakuba Menšika, a potencijalni rival u osmini finala je Karen Hačanov. U četvrtfinalu mogao bi da se sastane sa Kasperom Rudom, koji ga je nedavno pobedio u Monte Karlu. U polufinalu prete Aleksandar Zverev, Grigor Dimitrov...

U drugom delu žreba su Andrej Rubljov i Stefanos Cicipas i projektovani su u četvrtinalu, drugi par čine Danil Medvedev i Hubert Hurkač,  bolji iz ovih duela igraju u drugom polufinalu. Sa njima, kao i Holgerom Runeom, Srbin ne može da igra pre finala.

Takođe, duel protiv Rafaela Nadala moguć je tek u finalu, zbog toga što je Španac na drugoj strani žreba.

 


Nadal će u prvom kolu igrati protiv kvalifikanta, dok ga već u drugoj rundi potencijalno čeka okršaj sa Hubertom Hurkačem, sedmim teniserom sveta. U trećem kolu ga čeka Ečeveri, a u četvrtom će imati još teži posao, mogao bi da igra protiv Medvedeva, dok mu Cicipas i Rune prete u polufinalu, ako stigne do tog dela takmičenja.

 

Rim je Novakov najuspešniji turnir na šljaci, mada je prošle sezone stigao samo do četvrtfinala. Osvojio je na "Foro italiku" šest trofeja, voli da igra u Rimu, a navijači ga obožavaju. U 2024. Nole nije došao do trofeja, ali nije mnogo ni igrao. Stao je u polufinalu Australijan opena u kojem je izgubio od Janika Sinera, zatim u trećem kolu Indijan Velsa protiv Luke Nardija, i na kraju u polufinalu mastersa u Monte Karlu u kojem je od njega bio bolji Kasper Rud.

Takođe, naš teniser obezbedio je ostanak na prvom mestu do 10. juna, tada će biti 428 sedmica na vrhu. Ali, ono što je mnogo važnije, biće prvi nosilac na Rolan Garosu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Rusi zaprepašćeni rečima Bajdena! Zar je ovo izgovorio?! Moskva reagovala istog momenta: Imamo krindž godine!
NEVEROVATNO

Rusi zaprepašćeni rečima Bajdena! Zar je ovo izgovorio?! Moskva reagovala istog momenta: Imamo krindž godine!

Kada govori o tome da su Amerikanci "nezamenljiva nacija, jedina supersila na svetu i glavna demokratija", predsednik SAD Džozef Bajden iz nekog razloga ne spominje američki državni dug i nekontrolisano štampanje novca, ukazala je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova u nedavnoj objavi na Telegramu, ocenivši da je to "krindž godine".

26.05.2024

20:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija