• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. R.

13.04.2024

14:40

Kraj: Kasper Rud savladao Đokovića!

EPA

Novak Đoković

Kraj: Kasper Rud savladao Đokovića!

Podeli vest

Najbolji teniser sveta Novak Đoković (37) protiv norveškog tenisera Kaspera Ruda (25) danas posle 15.30 (Sport klub 1) igra polufinale mastersa u Monte Karlu. Srpski as juče je u meču četvrtfinala bio bolji od Australijanca Aleksa De Minora, a na teren će po završetku prvog polufinala u kojem se sastaju Janik Siner i Stefanos Cicipas.

Novak je dosad na turniru, pre De Minora, savladao Rusa Romana Safijulina i Italijana Lorenca Muzetija.

NOVAK ĐOKOVIĆ - KASPER RUD  1:2 (4:6, 6:1, 4:6) 

 

 

UŽIVO

TREĆI SET: 

4:6 - Kraj! Kasper Rud koristi treću set loptu, odnosno, Novak Đoković eliminisao je sam sebe duplom servis greškom. 

4:5 - Šteta... Imao je Novak šansu da dođe do kompletnog preokreta, ali je promašio smeč u odlučujućem poenu. Kasper Rud prekida niz srpskog tenisera, a Đoković u naredom gemu servira za opstanak na turniru. 

4:4 - Uspeo je jedan navijač da iznervira Novaka Đokovića i tako napravi kontra uslugu Kasperu Rudu. Razljutio se srpski teniser i poravnao rezultat u odlučujućem setu!

3:4 - BREJK! Majstor vraća brejk i to bez izgubljenog poena! Genijalan gem za Novaka Đokovića, ponovo smo na početku! 

2:4 - Dobro je, preživeo je Novak novi pokušaj Kaspera Ruda da dođe do brejka zahvaljujući sigurnoj igri na mreži. Nastavlja se ljuta borba u polufinalu Monte Karla. 

1:4 - Ovoga puta Đoković ne uspeva da napadne brejk budući da je Rud servirao bez greške! 

1:3 - Ovo je bilo potrebno Novaku! Srpski teniser lagano dolazi do gema i prekida seriju Kaspera Ruda, ali sledi teži deo posla budući da Đoković mora da nadoknadi brejk zaostatka. 

Foto: EPA

 

0:3 - Pod hitno Đoković mora da se razbudi, Rud igra bez greške na startu trećeg seta. 

0:2 - Potencijalni problem za Novaka... Kasper Rud vezuje četiri poena i dolazi do brejka! 

0:1 - Uspeva Kasper Rud da prekine niz Novaka Đokovića i dođe do prvog gema u trećem setu. 

DRUGI SET: 

6:1 - Bez greške je Novak Đoković odigrao drugi set! Treći će odlučiti ko će biti rival Stefanosa Cicipasa u finalu Monte Karla! 

5:1 - SAVRŠENO! Novak Đoković dolazi do brejka iako je samo jednom dotakao lopticu. Tri duple greške napravio je Kasper Rud i, verovatno, poklonio drugi set srpskom teniseru. 

4:1 - Rutinski Đoković dolazi do novog gema iako kroz čitav drugi set ima mnogo problema sa prvim servisom. Na svu sreću, Kasper Rud to ne uspeva da iskoristi. 

3:1 - Šteta, mogao je Đoković do novog brejka u drugom setu. Dva puta je Novak imao šansu da dođe do ogromne prednosti, ali je Rud uspeo da se odbrani. 

3:0 - Potvrđuje Novak Đoković brejk stečen u prethodnom gemu! Nije mogao bolje da počne drugi set za srpskog tenisera. 

2:0 - BREJK! Bravo, majstore! Odmah je Đoković napao Kaspera Ruda i došao do brejka prednosti na startu drugog seta! 

Foto: profimedia

 

1:0 - Prvi put danas Novak Đoković vodi na meču! Dugo je trajao uvodni gem drugog seta, želeo je Kasper Rud da odmah napravi novi brejk, ali se srpski teniser odbranio i najavio da predaje nema!

PRVI SET: 

4:6 - Nastavio je Rud u istom ritmu i bez problema došao do prvog seta. Šteta... Razigrao se Novak u finišu prvog seta! 

4:5 - Rutinski je Đoković odradio lakši deo posla i osvojio još jedan gem na svoj servis. Ipak, sada sledi teži deo budući da će Rud servirati za osvajanje prvog seta. 

3:5 - Mnogo sreće za Kaspera Ruda, dva puta su milimetri doneli poen Norvežaninu koji to koristi na pravi način i prekida seriju srpskog tenisera. Đoković će sada servirati za ostanak u prvom setu. 

3:4 - Dva vezana gema za Novaka Đokovića, srpski teniser potpuno se vratio u meč, a imaće šansu za novi brejk već u narednom gemu. Kasper Rud će servirati sa novim lopticama. 

2:4 - BREJK! Pali se mašina! Uspeva Novak Đoković da vrati jedan brejk! Ponovo je Norvežanin uspeo da sačuva jednu brejk šansu, ali kod druge nije bilo spasa. 

1:4 - Deluje da je pitanje pobednika u prvom setu rešeno nakon novog brejka Kaspera Ruda. Evidentno je da se Novak Đoković muči, dok je Norvežanin na drugoj strani maksimalno motivisan da se plasira u finale. 

Foto: EPAIMAGES

 

1:3 - Šteta... Bio je Đoković nadomak brejka, ali je Kasper Rud uspeo da se odbrani od naleta srpskog tenisera. Bezmalo osam minuta trajao je četvrti gem u prvom setu. 

1:2 - Dolazi Novak Đoković do prvog gema na današnjem meču. Ovoga puta nije bilo problema, služio je servis srpskog tenisera koji se upisuje na semafor. 

0:2 - Kasper Rud otvara polufinale bez greške. Svih pet servisa pogodio je Norvežanin, nikakvu šansu nije imao Đoković da odmah vrati brejk. 

0:1 - Loš početak za Novaka Đokovića budući da je Kasper Rud došao do brejka već u prvom gemu. Poveo je srpski teniser sa 30:15, ali Norvežanin vezuje tri poena i dolazi do ranog vođstva. 

 

Novak Đoković dobio je priliku da bira i odlučio da prvi servira na ovom meču. 

PRE MEČA

16. 25-  Poznat je prvi finalista Monte Karla. Stefanos Cicipas je savladao Janika Siner sa 6:4, 3:6, 6:4

16.10 - Vratio se Cicipas, uspeo je da stigne do brejka, sada je 4:4 u odlučujućem setu.

Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

 

 

15.50 - Moraju još da čekaju Novak i Rud, još uvek se vodi borba između Sinera i Cicipasa u finalnom setu. Trenutno Italijan vodi 4:2

15.37 - Siner je napravio brejk na startu trećeg seta. Italijan sigurno korača ka finalu Monte Karla

15. 30 - Novak je zadnji put igrao polufinale mastersa u Monte Karlu igrao 2015. godine. Tada je bez problema savladalo Rafaela Nadala sa 6:3, 6:3, a zatim je  u finalu bio bolji od Tomaša Berdiha sa 7:5, 4:6, 6:3

15.20 - Posle maratonskog gema, Janik Siner uspeo da osvojio drugi set rezultatom 6:4.  Spasao je nekoliko brejk lopti, a onda konačno poravnao rezultat u setovima.

15.10- Koeficijent na Novaka Đokovića na ovom meču je 1.25, dok na Kaspera Ruda iznosi 2.90.

Foto: EPA Images

 

 

15.00 - Ovo će biti šesti međusobni susret Novaka i Ruda. Đoković ima maksimalni učinak pobeda, a Norvežanin nikada nije uspeo da osvoji set.

14.52 - U prvom polufinalu Stefanos Cicipas je dobio prvi set protiv Janika Siner rezulatom 6:4, međutim u drugom, Italijan vodi sa 4:1.

14.45 - Prema procenama bukmejkera, Novak Đoković i dalje nije prvi favorit za osvajanje turnira. Ko jeste, pogledajte na ovom linku. Sa druge strane, veliki je favorit u današnjem meču polufinala protiv Ruda, a sve o tom duelu, možete pogledati na ovom linku.

Foto: EPA

Prepreka do finala: Kasper Rud

 

14.40 - Prvi polufinalni meč mastersa u Monte Karlu igraju Stefanos Cicipas i Janik Siner, a nakon toga na teren će Novak i Rud. Prema prvobitnom planu i programu, taj duel trebalo bi da počne oko 15.30, mada sve zavisi od dešavanja na prvom polufinalnom duelu.

Ovako je izgleda put do trofeja u Monte Karlu.

 

 

14.30 - Dobrodošli na naš blog posvećen meču polufinala mastersa u Monte Karlu Novak Đoković - Kasper Rud.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda
Politika

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je danas na Zlatiboru građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda Dačić je na manifestaciji "Karavan bezbednosti saobraćaja" poručio da se svi učesnici ove kampanje zalažu za podizanje svesti građana o bezbednom ponašanju u saobraćaju i odgovornosti koje nosi vožnja na putu kako bi se smanjili rizici od nesreća.

26.07.2024

19:47

TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!
Live TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!

Ruski skanderi uništili punkt stranih plaćenika u industrijskoj zoni grada Harkova. Likvidirano oko sto vojnika. EU objavila prvu isplatu milijardu i po evra ruskih rezervi za Ukrajinu. Moskva najavila da će odgovoriti na transfer novca. Peskov najavio da će odgovor biti u skladu sa ruskim interesima. Svedočimo li rasrbljavanju Balkana? Kamala Haris tražila od premijera Izraela da završi rat u Gazi. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i istoričar umetnosti Bojan Bogavac.

26.07.2024

21:51

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)
Live TV

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)

Mandiću, Kneževiću i Bečiću, Hrvatska je zabranila ulazak. Šta žele da postignu hrvatske vlasti donošenjem ove selektivne odluke? Na ovu temu u "Info danu" govorili su Vladimir Dobrosavljević, politički konsultant i Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost. Uživo u program uključio se politikolog i prof. dr Vladimir Pavićević.

26.07.2024

16:32

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)
Live TV

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obratio se prekjuče američkim kongresmenima na zajedničkom zasedanju oba doma Kongresa. On je tokom svog izlaganja tvrdio da je broj civilnih žrtava u Gazi minimalan, potpuno odbacivši realnost u čiju korist svedoče brojni snimci zabeleženi u ratom pogođenom regionu. Ove komentare izraelskog premijera analizirao je profesor dr Milan Petričković sa Fakulteta političkih nauka.

26.07.2024

13:03

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija