• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.09.2020

23:00

BEOGRAD I KOSOVSKA MITROVICA BRATSKI GRADOVI DO KRAJA GODINE! Posle toga sledi bratimljenje sa još dva grada!

Beograd

BEOGRAD I KOSOVSKA MITROVICA BRATSKI GRADOVI DO KRAJA GODINE! Posle toga sledi bratimljenje sa još dva grada!

Podeli vest

Grad Beograd i Kosovska Mitrovica do kraja godine će postati pobratimljeni gradovi, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

On je za Sputnjik rekao da će se Beograd u oktobru pobratimiti i sa Banjalukom, a u opticaju je i bratimljenje s Briselom.

Vesić, koji je ove nedelje boravio u Kosovskoj Mitrovici, rekao je da je ta poseta jedna u nizu koje Grad Beograda sprovodi kao deo strategije saradnje sa srpskim sredinama u regionu, sa gradovima u kojima živi najviše Srba.

- Poseta Kosovskoj Mitrovici je bila deo dogovora napravljenog još prošle godine u okviru koga svaka beogradska opština pomaže jednu od srpskih sredina na Kosmetu, bilo da je u pitanju opština ili mesna zajednica - rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika, koji je u Kosovskoj Mitrovici uručio ključeve stanova za 20 porodica, kaže da je Grad Beograd uspeo da izgradi zgradu sa stanovima za porodice koje su u martovskom pogromu 2004. godine na Kosovu u Metohiji proterane iz svojih domova.

Foto: Informer



Ove porodice su, kako je naglasio, posle martovskog pogroma živele u smeštaju koji je pripadao Trepči i bilo ih je čak 70, a skoro deset godina delile su jednu kuhinju i jedno kupatilo.

- U međuvremenu, za 30 porodica grad Kosovska Mitrovica je uspela da nađe smeštaj, to jest, da ih raseli, a ostalima plaća stanove. Po završetku naše druge zgrade - a to bi trebalo da bude do kraja januara, i preostalih 20 porodica će konacno dobiti svoje domove - poručio je Vesić.

On je dodao da na taj način "pokazujemo koliko nam je stalo do naših ljudi i da da je Srbija uz njih".

- Trudimo se i da na druge načine pomognemo, na primer slanjem adekvatne mehanizacije za bržu gradnju, organizujemo pozorišne predstave s glumcima iz Beograda, organizujemo dolazak dece u Beograd... - rekao je Vesić.

On je dodao i da je zamolio nekoliko beogradskih kompanija da donacijama učestvuju u izgradnji parka koji bi trebalo da bude u blizini Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici.

- Oni su prihvatili naš poziv i taj park će ostati nešto što su donirale kompanije iz Beograda ovom gradu na Kosovu i Metohiji - poručio je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set