• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nemanja Petričević

13.02.2022

07:10

NOVA STVARNOST NAM SE PRIBLIŽAVA MUNJEVITO! Pogledajte ekskluzivni snimak novog srpskog voza koji ide 200 kilometara na čas!

Ilustracija

Beograd

NOVA STVARNOST NAM SE PRIBLIŽAVA MUNJEVITO! Pogledajte ekskluzivni snimak novog srpskog voza koji ide 200 kilometara na čas!

Podeli vest

Srpski voz se upoznaje sa svojom brzom prugom. Test vožnje izvode se svakog dana, a putnici će sredinom marta moći da od Beograda do Novog Sada novim vozom stignu za oko 30 minuta

Nova stvarnost približava nam se munjevito. Ekipa "Informera" imala je priliku da na stanici u Novoj Pazovi snimi test vožnju novog voza koji razvija brzinu do 200 kilometara na čas. 

Ovakav voz se prvi put sreće ne samo u Srbiji već i u ovom delu Evrope. On ima potpunu automatsku kontrolu upravljanja.

Cene karata

Povratna cena karte brzim vozom koji će saobraćati od Beograda do Novog Sada biće 1.600 dinara, a u jednom pravcu 1.000 dinara.

Prva testiranja počela su 17. januara ove godine, a već prvih dana dostignuta ja brzina od 200 kilometara na čas, i od tada više puta dnevno voz ostvaruje ovu brzinu. 

Foto: Predsedništvo Srbije/ Dimitrije Gol

Voz će do Batajnice ići brzinom ispod 200 kilometara na čas, a nakon toga dositzaće rekordno ubrzanje, i 200 kilometara na čas saobraćaće do samog ulaska u Novi Sad.

Čitava trasa, što smo se i uvereili, ima moderne stanice i impozantne obejkte. A svakako da je ovaj voz san svakog mašinovođe. Sada je u Srbiji taj san postao java.

Foto: Zoran Sinko

"Pusti inspiraciju da te vozi" 

Konkurs pod nazivom "Pusti inspiraciju da te vozi" za ime i logo novog brzog voza u Srbiji otvoren je i trajaće do 21. februara, a pobednička ideja biće nagrađena sa milion dinara.

Stručni žiri koji će odabrati pobedničko rešenje čine predstavnici kreativne industrije Srbije: Ivan Stanković, jedan od najvećih autoriteta u oblasti marketinga u regionu, Nataša Filipović, direktor kreativne agencije Ovation, Nebojša Babić, vodeći regionalni vizuelni umetnik i fotograf, Petar Strugar, ambasador platforme "Srbija stvara" i Milorad Milinković, reditelj i predstavnik kreativne industrije Srbije.

Na konkurs se mogu prijaviti domaća fizička i pravna lica, pri čemu je neophodno ispuniti sve uslove navedene na sajtu www.pustiinspiracijudatevozi.rs

Tim koji radi na testiranju voza radi svaki dan do ponoći, a tako će biti i do početka marta.

Foto: Zoran Sinko

Vozovi imaju besplatan wi-fi, mini bar, poseban deo za velike prtljage, posebno mesto za osobe sa posebnim potrebam.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!
Politika

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!

Nosilac zajedničke liste 12 opozicionih stranaka i pokreta, Borislav Novaković, koji u kampanji tvrdi da se zalaže za uljudnost i transparentnost u politici, tukao se s policijom, lažno glasao iz Soluna, podržavao pajser brigade omladine Narodne stranke, i preršajno je osuđivan za privredne prestupe. Osim toga, primao je platu za posao na koji nije dolazio.

21.05.2024

10:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set