• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink

05.06.2022

14:14

Dosta mi je javašluka i bezobrazluka! Ako niste u stanju da vodite firmu, nađite nekoga ko jeste!

printscreen

Beograd

Dosta mi je javašluka i bezobrazluka! Ako niste u stanju da vodite firmu, nađite nekoga ko jeste!

Podeli vest

Grad Beograd poneo je krivičnu prijavu Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu protiv odgovornih lica u SP "Lasta"! Prema pisanju medija, "Lasta" je pljačkala gradsku kasu Beograda tako što je prijavljivala da su vozila išla ugovorenom trasom, a zapravo su bila na drugoj lokaciji - iznajmljena, u garaži ili na popravci

Preduzeće je, prema saznanjima medija, pljačkalo gradsku kasu tako što je prijavljivana jedna trasa, a vozila preusmeravana na linije gde su dodatno zarađivali. Vesić ističe da je ovo nedopustivo i da će se stati na kraj ovakvom ponašanju koje ide preko grbača građana.

- Kada sam od “Laste” zatražio objašnjenje zašto nisu 16. i 17. maja ostvarili ukupno oko 250 polazaka, rekli su mi da su vozili, iako to nije bilo tačno. Došlo je do prepucavanja, iz “Laste” su tvrdili da ih napadamo, a onda smo tražili spisak autobusa na trasi – kaže za Pink zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Dodaje da su u autobusima, uz validatore, ugrađeni i GPS sistemi, na osnovu kojih je utvrđeno da je samo u jednom danu 11 autobusa, umesto da saobraćaju u Mladenovcu, bilo u Aranđelovcu, Kragujevcu i na potpuno drugim lokacijama.

- Očigledno da su i od tih opština uzimali novac za vožnju istim autobusima koji treba da saobraćaju na drugoj lokaciji. Dva puta su dobili novac za prevoz, ali nauštrb građana – objašnjava zamenik gradonačelnika.

Foto: printscreen

Goran Vesić

Ističe da je ovo nedopustivo i da Grad Beograd ima ugovor sa “Lastom”.

- “Lasta” živi od ugovora sa Gradom i samo od 2018. do 2022. “Lasti” je Grad Beograd dao 19 novih linija, 204 nova kilometra i 32 miliona dinara mesečno više. Uvek smo stajali iza “Laste”, uvek smo je podržavali, a od njih tražimo samo da voze od tačke A do tačke B u vremenskim intervalima koje propisuje ugovor. Ako to ne rade, nema popusta! Ne interesuje me ko im je direktor, ko je postavio rukovodstvo, mene interesuje da voze građanke i građane Beograda za ono što ih oni plaćaju. I ne mogu da lažu da voze, kad ne voze! To je jedino što me interesuje! – kaže Vesić.

Dodaje da Grad “Lastu” uredno plaća, pa se dešavalo i da se akontacija isplati unapred.

- Kad kažem da žive od Beograda, onda jako dobro znam zašto to kažem. Hoću da voze, a ne da se dešavaju ovakve stvari. A, verujte mi, leti zna da bude i gore jer je tada turistička sezona. Tek tada ljudi iz Mladenovca imaju problem – kaže Vesić za “Novo jutro”.

"Muljanje" u "Lasti" po grbači Mladenovčana

Velike probleme zbog “muljanja” u “Lasti” imali su građani Mladenovca koji se voze na liniji 493, a Vesić kaže da je to jedina linija u gradu koja nije skraćena ni vikendom, ni tokom letnjeg reda vožnje.

- Oni svakog dana imaju isti broj vozila jer je to jedina linija koja povezuje Beograd i Mladenovac. Čak smo prethodnih godina za 12 povećali broj vozila na ovoj liniji, ali ako jedan autobus ne dođe, sledeći imate tek za sat vremena. Nije to centar grada, pa ako propustite jedan tramvaj, drugi će vam doći za pet minuta! Ovde gubite sat vremena! Onda se neko pita zašto sam ljut, pa zato što ih plaćamo, bre! Plaćaju ih građani, oni koji se žale! Plaćaju ih, a oni lažu i prave nas budalama. Šalju nam dopis da su vozili, a kada proverimo preko GPS-a gde su bili, onda ćute. Sada će dobiti krivične prijave jer su krali iz budžeta. Taj koji je to radio je varao i čeka ga prijava. Ko god da je, ne interesuje me – kaže Vesić i dodaje:

- Dosta mi je javašluka i bezobrazluka! Ako niste u stanju da vodite firmu, nađite nekoga ko jeste. Neka rade šta hoće, samo neka voze za šta su plaćeni. U suprotnom, čeka ih raskid ugovora, ja vam to kažem!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
stojan

pre 1 godinu

Zaustavi to Vesicu, I ganjaj te sicardzije,lopine I hohstaplere,koji jos zive u Slobinom vremenu.. Dosta vise,halo tamo.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set