• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/TANJUG

26.03.2020

20:02

ČOVEK JE IZAŠAO IZ IZOLACIJE I NAPAO LEKARE, MOŽDA JE MEĐU ZARAŽENIMA I VOJNIK! Vulin: Vojska je bila prinuđena da PRIMENI SILU!

Vesti

ČOVEK JE IZAŠAO IZ IZOLACIJE I NAPAO LEKARE, MOŽDA JE MEĐU ZARAŽENIMA I VOJNIK! Vulin: Vojska je bila prinuđena da PRIMENI SILU!

Podeli vest

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin kazao je večeras da Vojska Srbije ispunjava sve pred nju postavljene zadatke, kako od predsednika tako i od Vlade Srbije i Kriznog štaba u toku vanrednog stanja izazvanog širenjem epidemije koronavirusa te da je njen plan delovanja raznolik

- Vojska ispunjava obaveze, ons je angažovana u svakom segmentu. Mi smo na ulicama, patroliramo, čuvamo najvažnije objekte javne infrastrukture, najvažnije objekte zdravstvene infrastrukture, obezbeđujemo i 17 migrantskih kampova, pomažemo MUP-u oko graničnih prelaza. Vodimo računa da sve bude kako treba u karantinima koje je Vlada odredila, naši lekari učestvuju sa svojim civilnim kolegama u svemu… - istakao je Vulin gostujući na televiziji Pink.

On je naveo da se namenska industrija prilagodila potrebama društva u ovom momentu te da izrađuje zaštitne maske, dezinfekciona sredstva, među kojima i sedamdesetpetoodstotni alkohol.

Vulin je prokomentarisao slučaj koji se dogodio u Kragujevcu kada je vojna policija bila prinuđena da reaguje upotrebljavajući fizičku silu.

- U Kragujevcu je vojna policija reagovala da zaštiti lekare. Čovek je izašao iz izolacije, istrgnuo masku dvojici medicinskih tehničara, možda ih je i zarazio, možda je zarazio i vojnika. I šta očekujete, evo pitam. Jel moguće da je neko tako bezobrazan, neodgovoran i sebičan. VS će dosledno sprovoditi zakon, građani mogu da budu mirni, takvi se neće šetati - poručio je ministar odbrane.

U ovim teškim momentima, samo izuzetno organizovana država može da se izbori sa teškoćama, kazao je Vulin i dodao da su zaslugama predsednika Aleksandra Vučića u poslednje dve nedelje nabavljeni respiratori u većem broju nego 12 godina pre, za vreme, kako je rekao, svih bivših predsednika i premijera.

Prema rečima Vulina, u teškim trenucima poput ove ođedanput se probudila solidarnost u srpskom narodu i među građanima Srbije, ocenivši da je to za svaku pohvalu.

- Sva srpska mladost sada želi da pomogne starijim sugrađanima, probudila se međugeneracijska solidarnost. Moramo da budemo složni i da poštujemo nadležne strukture i stručnjake. Sudbina Srbije zavisi od svakog od nas pojedinačno. Ako to shvatimo, pobedićemo - istakao je Vulin.

Kada je reč o Kosovu i Metohiji, gde je “pala” vlada Aljbina Kurtija, ocenio je da je posredi snažan sukob između SAD i Nemačke.

- Očigledno je da je Grenelova ''buldožer diplomatija'' nadvladala i pobedila. Ne očekujemo neku posebnu promenu za položaj Srba na KiM. Posle Kurtija očekujemo Murtija. Ali, vidimo da je došlo do promena snaga između velikih sila na prostoru Kosova i Metohije - konstatovao je Vulin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!
Politika

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!

Nosilac zajedničke liste 12 opozicionih stranaka i pokreta, Borislav Novaković, koji u kampanji tvrdi da se zalaže za uljudnost i transparentnost u politici, tukao se s policijom, lažno glasao iz Soluna, podržavao pajser brigade omladine Narodne stranke, i preršajno je osuđivan za privredne prestupe. Osim toga, primao je platu za posao na koji nije dolazio.

21.05.2024

10:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set