• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. Jović

20.04.2020

14:14

LJUBAV PREMA MEDICINI JAČA OD KORONE! Ova devojka još nema diplomu lekara, ali je svakog dana na prvoj liniji borbe s opakom bolešću!

Vesti

LJUBAV PREMA MEDICINI JAČA OD KORONE! Ova devojka još nema diplomu lekara, ali je svakog dana na prvoj liniji borbe s opakom bolešću!

Podeli vest

Koliko su naši medicinski radnici, mnogo puta spasavajući ljudske živote i u situcijima kada je to izgledalo nemoguće, pokazali da su izuzetni stručnjaci i veliki heroji u svom poslu, poštujući svako slovo položene Hipokratove zakletve, najviše se pokazalo sada, u ovoj činilo se, gotovo bezizlaznoj situaciji

Da se radi o ljudima posebnog kova, koji ne žaleći svoje živote, sebe daju za druge, pokazuju na samom opredeljenju u odabiru poziva. Kako gotovo svi kažu, ljubav prem medicini jača je od svega, a da je zaista tako to potvde kasnije i na delu u praksi. 

Pandemija koronavirusa pokazala je to na primerima i mladih volontera, njihove bezuslovne želje da pomognu i da se u najtežim trenucima nađu svojim starijim kolegama. Jedna od mnogih je skromna dvadsetdvogodišnja Nišlijka, Katarina Fudulović (1998) inače još uvek studentkinja Više medicinske škole u Nišu, koja se sama putem mejla obratila nadležnima u Kliničkom centru Niš sa željom da dođe da volontira i pomogne.

Foto: V. J.

- Nisam uopšte razmišljala ni jedog momenta o posledicama. Jednaostavno, ovaj poso volim izad svega i ljubav prema medicini je jača od bilo kog virusa - kaže ova pre svega odgovorna, veoma hrabra devojka, koja se trenutno nalazi kako se to kaže na prvoj liniji. Već nekoliko meseci radi u šoku pulmološkog odeljenja kovid bolnice Kliničkog centra u Nišu gde su smešteni najteži pacijenti inficirani ovom opakom bolešću.

MUTI MI SE PRED OČIMA, ZNOJ CURI, SKAPAVAM OD ŽEĐI! Potresna poruka medicinske sestre Adrijane koja već teći put stavlja život na kocku!

Ništa joj ne pada teško, budući da svakodnevno gleda da pomogne i olakša onima kojima je svaki trenutak u životu dragocen, pa tako iako je mlada u ovom velikom iskušenju ne libi se i uspešno obavja svoje obveze i zadatke i u noćnim smenama.

 Inače, Katarina potiče iz pordice medicinskih radnika. Majka, koja radi u Zavodu za Hitnu medicinsku pomoć u Nišu, i otac doktor Dragan Fudulović, oftamolog, direktor majanpečkog Doma zdravlja, veoma su ponosni na svoju ćerku. Dr Fudulović kaže da ni u jednom momentu nije protivrečio njenoj odluci.

Foto: V. J.

- Sama je rešila i bila veoma odlučna. Samo nam je saopštila, nisam imao šta da kažem, veoma sam ponosan roditelj jer znam da mi medicinski radnici kada je u pitanju spasavanje ljudskih života ne razmišljamo puno kada donosimo odluke. Ipak kao roditelji brinemo i strepimo što je sasvim ljudski, ali radeći ovaj posao znam da je naš zdavstveni sistem vrlo pouzdan i da su preduzete sve mere zaštite te da je kao i svi ostali potpuno opremljna kompletnom zaštitnom opremom, kako bi se izbegao i minimum rizika. Od skafandera, maske, vizira, natikača za obuću, zaštitnih rukavica i svega ostalog - kaže dr Fuduović.

SINE, NJU DA ŽENIŠ! Evo zašto su medicinske sestre idealne za brak!

Malo joj je, kaže teško kao i svima uostalom što po nekoliko sati provodi radeći potpuno hermetički zatvorena u zaštitnoj opremi, ali ona se ne žali, nasmejana je uvek i kada odmara kaže, tu su kreme za negu lica, kućni tretmani i sve to prođe. Važnije od svega je da se ljudima pomogne i spase ljudski život

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!
Sami su to tražili

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!

Demokratija je u Evropi zamišljena kao osnovna vrednost koju podržava šira javnost širom kontinenta. Istovremeno, a talas ekstremne desnice, čiji se vrhunac očekuje tokom evropskih izbora u junu, smatra se samo prolaznom političkom pojavom. I dalje se veruje da će evropska demokratija opstati - iako zvuči utešno, to nije sasvim tačno, piše Politiko .

21.05.2024

19:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set