• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.06.2020

21:06

GRAĐANI, VLADA JE UZ VAS! Brnabić u Kosjeriću: Pomoći ćemo da se nadoknadi šteta u poplavljenim domaćinstvima i na usevima!

Vesti

GRAĐANI, VLADA JE UZ VAS! Brnabić u Kosjeriću: Pomoći ćemo da se nadoknadi šteta u poplavljenim domaćinstvima i na usevima!

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je građanima koji su pretrpeli štetu usled izlivanja reka da je Vlada Srbije uz njih i da će učiniti sve da im se što pre nadoknadi šteta kako u domaćinstvima, tako i na usevima

Ona je tokom obilaska opštine Kosjerić za TV Pink rekla da je važno da lokalne samouprave naprave dobar izveštaj o štetama i da će se sa nadleznim institucijama razmotriti šta je to je potrebno dodatno uraditi kako bi se sanirale štete.

- Važno je da građani znaju da je vlada uz njih i da ćemo brzo proceniti štetu - poručila je Brnabić i dodala da je važno da predsednici razgovaraju sa građanima kako bi se videlo što pre kakve su šstete pretrpeli i kakava pomoć im je potrebna.

Ona je rekla da je pre Kosjerića obišla i Osečinu i dodala da je tamo situacija nešto lošija.

Navela je da je dosta toga urađeno od 2014. godine ali da je preostalo još toga da se uradi i dodala da je teško predvideti situaciju kada se dese ovako velike padavine kao sada.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nebojsa

pre 3 godine

E bas su mi pametni obi sto kazu da ne ide put uz reku pa se zato dogadjaju odroni a pogotovo ovi sto kazu da nam je infrastruktura u uzasnom stanju. Stalno sam u kolima i obisao sam celu Srbiju. Odgovorno tvrdim da su putevi danas u Srbiji na zavidnom nivou. Ocigledno ne znate sta znaci katastrofalna vremenska nepogoda. Ja samo vlastima predlazem da pod hitno sa Kinezima dogovore na koncesiju izgradnju kanala Dunav Morava Vardar Egejsko more i da se mi TRAJNO resimo poplava ali i suša i time sprecimo stete u milijardama evra od poplava i niskih prinosa zbog suša. Ima studija izvodljivosti tog kanala i resili bi time cak i poplave od Karpatskog sliva u Banatu. Za ovo sa poplavama nije kriva struka ni inzenjeri dragi moji, potrebne su velike pare ili koncesija, a treba da gledamo svoj interes i izgradimo kanal. Ako ovo ne uradimo zbog promene klima imacemo jedne godine sušu, jedne poplave, trece normalno i tako u krug, a to je neprihvatljivo i razara ekonomski oporavak i vodi ka recesiji. Pouzdano znam da su Kinezi voljni a trebamo i mi, a ne da EU trpa sebi kineske investicije, a kada trebaju kod nas onda Kina nije dobra. Hajdemo slozno da sr gradi kanali Srbija preporodi.

Gleichschaltung

pre 3 godine

Hoće li taj kanal biti realizovan kao beogradski metro? Eto teme za predsedničke izbore...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!
Politika

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!

Ovih dana smo svedoci žestokih pritisaka na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod. Ipak, ovaj put su ti pritisci mnogo perfidniji, a samim tim i opasniji. Pod maskom kulture sećanja, pokušava nam se udariti žig genocidnog naroda. Zato smatram da mi Srbi nemamo pravo na ćutanje. Podrška predsednicima Vučiću i Dodiku, u borbi za nacionalno dostojanstvo i nacionalni opstanak, potrebnija je nego ikada, saopštio je načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković.

21.05.2024

13:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set