• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vesna Jović

14.09.2020

13:57

SEPTEMBARSKA NAGRADA OTIŠLA U RUKE KINESKIM STRUČNJACIMA!

Vesti

SEPTEMBARSKA NAGRADA OTIŠLA U RUKE KINESKIM STRUČNJACIMA!

Podeli vest

Kao i svake godine, u okviru obeležavanja Dana Opštine Majdanpek , dodeljene su i Septembarske nagrade, najviše priznaje koje Opština Mjdanpek dodeljuje najzaslužnijim pojedincima i kolektivima za postignute rezultate u radu između dva praznika

Pored Doma zdravlja "dr Veroljub Cakić" u Majdanpeku , Udruženja dijabetičara "Plavi krug", Septembarska nagraje otišla je u ruke kineskim kompanijama Serbija Zi Đin Copper doo Bor i Tiejuju Enginering Construction & Beograd.

- Ovo je svakako potvrda dobre saradnje i veliko priznanje za nas kao i za sve predstavnike Kineske nacionalsnosti koji su došli da rade i žive u Majdanpeku. Trudićemo se da i u nardnom periodu unapredimo dobru komunikaciju sa lokalnom samoupravom, u cilju svega što je potrebno da se život u ovoj Opštini podigne na još veći i bolji nivo - rekao je Li Qiaorong, direktor kompanije Tiejuju  Enginering Construction&Beograd  jedne od vodećih kineskih kompanija koja je kao podizvođač radova, nedavno sa svojim stručnim timom inženjera došla u Majdanpek kako bi ubrzala završetak poslova na izgradnji pogona Nova flotacija u Rudniku Majdanpek.

Pored toga, ova kineska firma imala je sluha u vreme pandemije virusa COVID 19 da se sama organizuje i lokalnoj samoupravi pruži svu neophodnu pomoć na suzbijanju ovog opakog virusa. Između ostalog  za preko 250 porodica , sa socijalno najugroženijim statusom , među kojima se nalaze pre svega samohrani roditelji i korisnici socijalnih primanja , ova kineska kompanija donirala je humanitarne pakete u vrednosti 10 tona   sa najpotrebnijim životnim namirnicama.

- Ovo su ljidi sa kojima smo se bukvalno srodili od kada su došli u naš grad. Sami su došli i sami se ponudili u pružanju pomoći ljudima iz ove sredine  koja nam je u tim trenucima borbe protiv korone virusa bila najpotrebnija. Most saradnje koji smo uspostavili sa kineskim narodom preko ovih ljidi, trudićemo se da gradimo i nadalje - istakla je Elvira Jovanović, zamenica predsednika Opštine Majdanpek, naglasivši da su se kineske komapanije našle među zasluženim laureatima, dobitnicima  ovogodišnjeg najvišeg priznanja OpštineMajdanpek.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milena

pre 3 godine

Koliko se meni čini septembarska nagrada se dodeljuje za rad, trud i zalaganje. Pored prijatelja kineza ovu nagradu je trebalo da dobije i zamenica predsednika opštine Majdanpek, Elvira Jovanović koja nesebično radi za svoje građane.

Mitar

pre 3 godine

Jos jedan primer Srpsko kineskog prijateljstva.Zivela Srbija.

Dragica

pre 3 godine

Pravi primer iskrenog prijateljstva. Gospođa Elvira je pravi borac za svoje građane. Zahvaljujući njoj ovakva vrsta saradnje sa Kinezima doneće samo dobro građanima opštine Majdanpek.

Steva

pre 3 godine

Ovakvo čelično prijateljstvo, kakvim ga Elvira naziva, teško se gradi. Poverenje koje su stekli jedni u druge samo je znak da imaju isti cilj, a to je bolja budućnost svih nas. Živela Elvira, Živeli Kinezi, Živelo prijateljstvo. ???

Master

pre 3 godine

Jos jedna potvrda celicnog prijateljstva Srpskog i Kineskog naroda.

Milan

pre 3 godine

Potpredsednica opstine Majdanpek daje ogroman doprinos razvoju Srpsko - Kineskih odnosa.

ChudnaAlisa

pre 3 godine

Moram da priznam da sam prijatno iznenađena zbog svega gore navedenog. Isto tako i po malo razočarana zbog toga što ova žena sa slike, zamenica predsednika opštine Majdanpek Elvira Jovanović nije dobila septembarsku nagradu koju je i tek kako zaslužila. Žena koja voli svoj grad, ljude koji žive u njemu i zalaže se danonoćno da svima izadje u susret i pomogne. Hvala i Kinezima koji su bili velikodušni i pomogli gradjanima opštine Majdanpek.

Mitar

pre 3 godine

Na čelu sa ovom ženom i saradnjom sa kineskim prijateljima opština Majdanpek će dobiti jednu bolju svetliju notu. Elvira, hvala na svemu što činiš za nas!!!!

Miki

pre 3 godine

Vreme ce pokazati da samo napornim radom mozemo da ostvarimo svoje ciljeve. Pravi primer kako se naporno i odgovorno radi su nasi Kineski prijatelji, koji imaju fantasticnu saradnju sa opstinom Majdanpek, a pogotovo sa potpredsednicom opstine Majdanpek.

Masa

pre 3 godine

Mogla je i nasa podpredsednica opstine da dobije,ali odlučila je većina.Čestitam pobenicima.

Dragomir

pre 3 godine

Lep gest opstine.Buducnost je u javno privatnom partnerstvu i zelji nasih prijatelja da pomognu razvoju opstine.rudnik ce biti sve jaci i jaci,a mi treba da se ponosimo sto imamo lavicu koja se bori za nadu decu i buducnost

Master

pre 3 godine

Srbija ima odlične odnose sa Kinom i Kineskim narodom. Jedan od pokazatelja je i odličan odnos koji imaju Kineska kompanija Zijin i opštima Majdanpek. Dobroj saradnji poseban pečat daje i potpredsednica opštine Majdanpek Elvira Jovanović.

Viki

pre 3 godine

Lepo, zaslužena nagrada, opština Majdanpek pokazala je zahvalnost za veliku investiciju. Ovakvim gestovima održavaju se dobri odnosi sa dragim kineskim narodom.

Marko

pre 3 godine

Bez njih bi rudnik propao. Sada je kao pre 30 godina.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set