• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.Gajić

15.09.2020

15:26

NEĆEMO U ŠABAC NA VAŠAR! Strah od korone rasterao slavare, prvi put u 100 godina NEĆE BITI ODRŽAN

Vesti

NEĆEMO U ŠABAC NA VAŠAR! Strah od korone rasterao slavare, prvi put u 100 godina NEĆE BITI ODRŽAN

Podeli vest

Zbog korona virusa, prvi put posle jednog veka, nadaleko čuveni šabački vašar neće se održati.

Popularno vašarište koje se pred Malu Gospojinu pretvara u  najveću i najposećeniju pijacu, kafanu i zabavni park na otvorenom u zemlji, već bi počelo da radi.

Po pravilu, sedam dana pred šabačku preslavu, 21. septembra kada je i “glavni” vašarski dan, zakupci tezgi i prostora su već postavljeni, a fešta pod šatrama uveliko počinje.

Foto: S.G.

 

Ove godine međutim, sve je prazno. U JKP “Stari grad” koji je organizator šabačkog vašara, kažu da su postupili shodno preporuci Zavoda za javno zdravlje u kojem stoji da se “ovakva manifestacija ne može održati prema mišljenju Centra za kontrolu i prevenciju bolesti”.

Foto: S.G.

 

- Smatramo da nije vreme za ovakva okupljanja i da je i dalje velika mogućnost zaražavanja. Na ovakvim manifestacijama, ne postoji mogućnost kontrolisanja mera koje su propisane Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 – stoji u odgovoru ZZJZ na zahtev organizatora. 

Foto: S.G.

 

Na šabački vašar svake godine se sjati oko 300.000 hiljada posetilaca, a preko 500 trgovaca zakupi tezge i prostor za prodaju svega i svačega. Prva asocijacija na grad na Savi mnogima je upravo Malogospojinski vašar, u kojem će se posle više od sto godina na pesmu “Hoćemo li u Šabac na vašar?”, odgovoriti sa “Nećemo!”.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set