• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

10.10.2020

19:05

(FOTO/VIDEO) TRESLE SU SE ZIDINE SMEDEREVSKE TVRĐAVE: Mačeve i koplja ukrstili kao srednjevekovni vitezovi!

Vesti

(FOTO/VIDEO) TRESLE SU SE ZIDINE SMEDEREVSKE TVRĐAVE: Mačeve i koplja ukrstili kao srednjevekovni vitezovi!

Podeli vest

U okviru manifestacije „Viteški oktobar u Smederevu“ u čuvenoj Smederevskoj tvrđavi ovog i narednog vikenda od 11 do 17 časova, biće održan viteški turnir

Pored autentičnih viteških borbi i opreme iz 15. veka, može se videti srednjovekovni bazar, a najmlađi posetioci mogu da se oprobaju u borbi sa soft viteškom opremom.

Borbe vitezova, streličarstvo, gađanje sekirom i kopljem, kao i razne interaktivne radionice poput okloparske, kovačke, mozaika, kožarske..samo su jedna od stvari koje posetioci mogu da vide i u njima aktivno učestvuju u Malom gradu Tvrđave.

- Udruženje „Beli orlovi“ došlo je da obeleži ovaj „Viteški oktobar“ i učestvuje sa dva festivala u dva spojena vikenda, 10, 11. i 17. i 18. oktobra i na taj način iskoristi prelepo vreme miholjskog leta, rekao je Bojan Tasić ispred „Belih orlova“.

Viteški manifestacioni turizam iz godine u godinu poprima sve veće razmere, a čuvena Tvrđava oživi kao nekada, kada su baš na tom prostoru mačeve i koplja ukrštali srednjovekovni vitezovi.

- Ovo je Viteški turnir na nacionalnom nivou. Cilj je da se pokaže da je tvrđava dom vitezova, i da se lakše kvalifikovuje za domaća i međunarodna viteška takmičenja za sledeću godinu.

Ceo događaj upotpunjuje autentični ambijent poslednjeg srpskog srednjovekovnog dvora uz srednjovekovnu muziku, rekao je Goran Jovšić iz Javnog preduzeća „Smederevska tvrđava.

Uz sve mere predostrožnosti usled epidemije virusa korona, oko 50 vitezova ovog vikenda uzelo je učešće na manifestaciji, a broj posetilaca ne prelazi brojku od 500. Posetioci će viteške vrline i veštine moći da vide i narednog vikenda.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set