• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

21.12.2020

13:59

NIKO KAO LALE: Kikinda smanjila cenu daljinskog grejanja, najbolje prošli POTROŠAČI SA KALORIMETROM/FOTO/

Vesti

NIKO KAO LALE: Kikinda smanjila cenu daljinskog grejanja, najbolje prošli POTROŠAČI SA KALORIMETROM/FOTO/

Podeli vest

Grad Kikinda umanjio je cenu daljinjskog grejanja za 8 odsto, koja stupa na snagu od 1. februara naredne godine. Za potrošače koji imaju kalorimetre, pojeftinjenje će prelaziti i 14 odsto.

Prošlog petka na sednici Skupštine Grada Kikinde usvojena je tačka dnevnog reda kojom je odlučeno da korisnici imaju u proseku 8 odsto jeftiniju cenu daljinskog grejanja u odnosu na postojeći cenovnik, rekao je v.d. direktor JP ,,Toplana“ Kikinda Dušan Marjanović. Ralog za takvu odluku proizišao je od umanjenja cene energenta JP „Srbijagas“.

Foto: V.N.

Dušan Marjanović

- To znači da će tokom grejne sezone koja traje šest meseci, cena grejanja stambenog prostora sa PDV-om po kvadratu biti 162, 92 dinara, a poslovnog 203, 65 dinara. Kada su u pitanju korisnici koji imaju kalorimetar, grejanje u stanju koštaće 6, 45 dinara po kilovat času, dok je za poslovni prostor
predviđena cena od 8, 06 dinara. Ovi potrošači će imati pojeftinjenje za preko 14 odsto.

Foto: V.N.

 

Van grejne sezone u stambenom prostoru, cena sa PDV-om biće 40, 73 dinara po kvadratu, dok će se za poslovni prostor u istom periodu plaćati 50, 90 dinara-precizirao je Marjanović i dodao da je pojeftinjenje predviđeno od 1. februara, jer se čeka objavljivanje ove odluke u Službenom glasniku i zakonski rok od minimalno 30 dana do plasiranja novih cena.

Foto: V.N.

 
Grejna sezona počela izuzetno povoljno

On je istakao da je grejna sezona u Kikindi počela izuzetno dobro i povoljno za JP „Toplana“. Pored
smanjenja cene energenta „Sbijagasa“, za prva tri meseca grejne sezone desile su se samo dve manje havarije, što je šest puta manje kvarova u odnosu na isti period prošle godine.

- Kada su u pitanju dugovanja, zaključno sa 17. decembrom privatni sektor duguje oko 20 miliona dinara, a pravna lica 19 miliona i 800 hiljada dinara-rekao je Marjanović i najavio nove investicije za sanaciju toplovoda u gradu.

- Prioritet nam je da naredne godine saniramo deo vrelovodne mreže u ulici Miloša Velikog, od glavne kotlarnice „Centar“ do ulice Miloša Ostojina. U pitanju je glavni vod ove kotlarnice i deo mreže koji još nije zamenjen.

U planu sanacija glavne kotlarnije "Centar" 

U slučaju veće havarije na tom delu, stala bi distribucija toplotne energije za skoro 65 odsto korisnika-naglasio je v.d. direktor JP ,,Toplana“ Kikinda Dušan Marjanović-

Kako je objasnio, sa tim idejnim projektom za sanaciju mreže trebalo bi da se konkuriše u Upravi za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Ukoliko se sredstva ne odobre, JP „Toplana“ dobiće od lokalne
samouprave finasijsku potporu i uz subvencije pokušati da reši ovaj gorući problem u gradu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set