• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.G.

08.01.2021

18:03

DIREKTORI PRVI PRIMILI VAKCINU: Počela dobrovoljna vakcinacija zdravstvenih radnika u Zlatiborskom okrugu

Vesti

DIREKTORI PRVI PRIMILI VAKCINU: Počela dobrovoljna vakcinacija zdravstvenih radnika u Zlatiborskom okrugu

Podeli vest

Zavod za javno zdravlje distribuirao je prve količine vakcina Fajzer/Biotek. Prvu vakcinu primio dr Miloš Božović, direktor Zdravstvenog centra Užice, a zatim direktor bolnice dr Slobodan Jovanićević kao i lekari infektivnog odeljenja i užičkog Zavoda za javno zdravlje.

- Biće vakcinisano 275 zdravstvenih radnika koji su se dobrovoljno prijavili na 8 punktova, a  koji su na prvoj liniji u borbi protiv koronavirusa. To su zdravstveni radnici infektivnog, radiologije, ansestezije i u domovima zdravlja u kovid ambulantama. Ukupno se prijavilo oko 700 zdravstvenih radnika u Zlatiborskom okrugu - naveo je dr Božović.

Foto: Z.G.

 

Na Infektivnom odeljenju samo doktorke ostale nezaražene. Dr Marija Antić, infektolog Opšte bolnice Užice, zbog svega što je do sada videla, tok same bolesti i komplikacije, preporučila je da se svi odazovu vakcinaciji. 

Foto: Z.G.

 

- Menjalo se mnogo toga što se tiče kliničkih slika od „talasa do talasa“ i naša iskustva lekara su zabrinjavajuća. Iscrpljeni radom, doživljavamo i smrtne ishode što su strašne stvari. Nije nam lako u crvenoj zoni, ali sam lično srećna što postoji preventiva i što je došla vakcina - rekla je dr Antić.

Drugu dozu vakcina zdravstveni radnici primiće za 21 dan, a antitela će imati sedam dana kasnije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set