• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/kosovo-online.com

30.06.2021

13:46

KAD ČOVEK UMRE SVI OKO NJEGA PATE, TAKO JE I KAD JE NEKO GLUP! Šiptarski "istoričari" tvrde da su Srbi PRAVOSLAVLJE PRIMILI OD ALBANACA i da Boj na Kosovu sa Srbima nema veze!

wikipedia.org

Vesti

KAD ČOVEK UMRE SVI OKO NJEGA PATE, TAKO JE I KAD JE NEKO GLUP! Šiptarski "istoričari" tvrde da su Srbi PRAVOSLAVLJE PRIMILI OD ALBANACA i da Boj na Kosovu sa Srbima nema veze!

Podeli vest

Fantomska Liga istoričara Kosova "Alji Hadri", ogranak u Dečanima, optužila je Srbiju da predstavljajući izgubljenu Kosovsku bitku 1389. godine kao pobedu pokušava da falsifikuje istoriju zasnovanu na mitovima i lažima?!?

 

U svojoj reakciji, istoričari Dečana podsećaju na mišljenje da se istorija Kosovske bitke ne može promeniti.

- Kosovska bitka 28. juna 1389. godine bila je najveći poraz koji je pretrpeo balkanski antiosmanski savez koji su činili balkanski prinčevi, i među najvećim pobedama Osmanskog carstva u četrnaestom veku - navodi se u izjavi predsednika Lige istoričara Kosova „Alji Hadri“, Škodran Imeraj.

Štaviše, istoričari Dečana kažu da poraz balkanskog saveza protiv osmanskih snaga, koji Srbi, koji su bili vojna manjina u ovom savezu, slave kao pobedu, nije ništa drugo do mit i pokušaj falsifikovanja istorije.

- Njihovi manevri da Kosovo pretvore u "srpsku svetu zemlju“ ne stoje, jer su Srbi zvanično prihvatili pravoslavlje od Albanaca, koji su uglavnom bili pravoslavne veroispovesti, jer je većina albanskih zemalja posle 1054. godine, kada je crkva podeljena na dva obreda, katolički - zapadni i pravoslavni - istočni, pripadala Istočnoj crkvi, jer su bili pod upravom Vizantijskog carstva, cara čija je zvanična religija bila pravoslavlje. Srpska istorija je izgrađena na mitovima i lažima. Oni su kao narod uvek bili uzurpatori i kao takvi ponašali su se od 7. veka, kada su na Balkan došli kao varvarska plemena - zaključuje se u reakciji albanskih istoričara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milutin

pre 2 godine

Srbi vekovima govore o Kosovskom boju, a i turski i zapadni spisi, Šiptari se sad setili da se razmeću glupošću.Te budalaštine služe da hrane, većinski neobrazovan i primitivan narod.

mbi

pre 2 godine

Nista on sa izjavom nije postigao, Dokazao kolko je neskolovan.

Olja

pre 2 godine

Reče kvazi istoričar i ostade živ !!! A koji ste vi ljudi kad ni vere nemate !!!

Pravoslavac

pre 2 godine

Hahahahah.. valjam se od smeha !!! Hahahah... dajte jos malo ovih budala sa njihovim komentarima.. hahahahah

dera

pre 2 godine

Jedino je tacno da ste od nas primili dobrodoslicu , ali ste je zloupotrebili ! Sve ostalo u vezi sa vama je kriminal , otimacina , ne ljudskost , prostakluk , prevara,....... Dva puta zinete , tri puta slazete !

Slegge

pre 2 godine

Sveti Sava je bio duhovnik siptarski i zvao se efendija Selim,ali su Srbi falsikovali istoriju i prisvojili ga za sebe.

obican gradjanin

pre 2 godine

Dragi moji Kosovski Siptari,Vi ste djubre koje je Enver Hodza izbacio iz Albanije,A Prihvatio Josip Broz Tito,Vi ste bruka za Albaniju.Vi ste bezzemljasi koji neznaju gde pripadaju i koji nemaju svoju istoriju, pa bi otimali tudju.Sta vi mislite ,da bi Albanija prihavatila mafiju i otimace tudje istorije.Ne... Vi ste seme zla koje truje ceo region , mini sengen, turizam u Albaniji i sve ono sto bi obican i slobodan narod voleo da ima,poseti,da putuje,da se oseca slobodni,vi ste ga ostavili u kavezu.Sram vas bilo Siptari.

Komita

pre 2 godine

Koliko glup mora da budes da izjavis ovako nesto !!!!!!

nebojsa

pre 2 godine

Jeste,mi smo glupi,toliko smo "glupi" da smo od nase gluposti zadusili svetsku civilizaciju dajuci joj naizmenicnu struju/dok su nas "pametni" zasipali izmedju ostalog i grafitnim bombama kako bi nam tu istu struju uskratili,indukicone kalemove omogucivsi komunikaciju na velikim daljinama,postizuci vanserijeske rezultate u sportu/mi "glupi" pobedismo dream kosarkaski tim u sred zemlje "pamtnih" i i evo i dan danas mi "glupi" prestavljamo paradigmu uspesnosti..Od Nikole Tese,MIhajla Pupina,Novaka Djokovica,Nikole Jokica....mi "mali" i "glupi" ostavljamo za sobom neizbrisiv trag u istorija covececanstva kao gord ,ponosan,blagorodan narod.Voleo bi da mi neko odgovori u cemu se ogleda velicina jednog naroda..jel u broju koliko ih ima,ili u necemu drugom?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set