• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K.R.

23.08.2021

13:33

KO ZARAZI PACIJENTA KORONOM, ODGOVARA KRIVIČNO I MATERIJALNO! Stroga pravila u kragujevačkom KC kako bi se medicinari vakcinisali

K.R.

Vesti

KO ZARAZI PACIJENTA KORONOM, ODGOVARA KRIVIČNO I MATERIJALNO! Stroga pravila u kragujevačkom KC kako bi se medicinari vakcinisali

Podeli vest

Trećina zaposlenih KC Kragujevac neće da se vakciniše protiv korone, i za sada nadležni nemaju način da ih ubede da tako zaštite sebe i pacijente. Na snazi odluka da će svaki zaposleni, koji nije vakcinisan a zarazi nou-covid pacijenta, snositi lično svu krivičnu i materijalnu odgovornost, kao i uredba da svako ko se vrati sa godišnjih odmora, ako nije zaštićen vakcinom , mora kao uslov za povratak na posao da priloži pcr test koji će da uradi o svom trošku

Kako kaže dr Predrag Sazdanović, direktor KC, ta pravila, kao i više razgovora sa zaposlenima na kojima su se informisali o bezbednosti vakcine, broj vakcinisanih medicinskih i nemedicinskih radnika koji su zaposleni u ovoj ustanovi je sa 55 odsto od pre mesec dana, porastao na više od 70 odsto. Za preostalih 30 odsto, trenutno "nema rešenja".

U kragujevačkom Kliničkom centru je zbog posledica covida hospitalizovano 60 pacijenata, od kojih su osmoro na intenzivnoj nezi – dvoje na respiratoru o ostali na pomoćnim mašinama za kiseonik. Prema rečima Predraga  Sazdanovića, „povećanju broja obolelih su doprinele ne samo proslave i žurke, već i neodgovorno ponašanje u trgovinama, tržnim centrima, kao i povratak sa godišnjih odmora“.

- Postoje tačno lokacije koje su nam poznate, bilo da je u pitanju Crna Gora, Albanija, Grčka ili neka druga država, odakle su se naši građani vratili zaraženi. Pre svega se pokazalo da je Budva jedno od najvećih žarišta korona virusa na Balkanu. Zbog svega toga u ovom trenutku imamo tri klinike koje su u Covid sistemu. Infekstivna klinika, Pulmološka klinika je podeljena jer je ostavljen deo i za pacijente koji nisu zaraženi, kao i Neurološka klinika sa intenzivnom negom. Za par dana otvaramo i četvrtu covid kliniku sa više od 40 mesta, jer u toku ove nedelje očekujemo i dalji porast zaraženih, kaže Sazdanović.

Foto: K.R.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 2 godine

Kakava budalastina. To je palo na pamet nekome ko je kupio diplomu, ocigledno.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set