• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kosovo onlajn

15.12.2021

20:33

ŠIPTARSKI RATNI ZLOČINCI OSTAJU IZA REŠETAKA! Specijalni sud nije pustio nijednog teroristu sa Kosova i Metohije na uslovnu slobodu!

Vesti

ŠIPTARSKI RATNI ZLOČINCI OSTAJU IZA REŠETAKA! Specijalni sud nije pustio nijednog teroristu sa Kosova i Metohije na uslovnu slobodu!

Podeli vest

Tačijev advokat insistirao da se o svemu ovome razgovara na javnoj raspravi

Odbrana ratnog zločinca Hašima Tačija zatražila je javnu raspravu kako bi se razjasnili razlozi pritvora Tačija i drugih bivših terorističkih lidera terorističke organizacije tzv. "ovk" Kadrija Veseljija, Redžepa Seljimija i Jakupa Krasnićija.

Gregori Kiho, glavni advokat u timu zločinca Hašima Tačija, rekao je da je tužilaštvo davalo "maskirane" komentare pozivajući se na poverljivost i navodeći da se kosovskoj policiji ne može verovati vezano za garancije da će četvorica optuženih poštovati uslove koje je postavio sud za puštanje u kućni pritvor, prenosi Kosovo pres.

Advokat Kiho je na konferenciji o napretku slučaja koja se održava u Specijalizovanim većima u Hagu rekao da bi rezerve Tužilaštva prema kosovskoj policiji trebalo da budu saslušane u javnoj raspravi.

"Ovaj postupak bi trebalo da se reši na otvorenoj sednici, u otvorenoj raspravi ovde u sudu kako bi se čule koje su rezerve koje Tužilaštvo ima prema kosovskoj policiji, stoga tražimo javnu raspravu da se razjasne razlozi zašto se ova gospoda drže u zatvoru, dok godinu dana čekaju suđenje, mogu se vratiti svojim kućama i poštovati postavljene uslove. Ne nastavljajte sa ovim maskiranim komentarima Tužilaštva o poverljivosti ili o tome da se kosovskoj policiji ne može verovati", poručila je Tačijeva odbrana.

Kiho je insistirao da se o svemu ovome razgovara na javnoj raspravi.

"Ne tražim od vas da menjate naredbu koju ste izdali, ali vas molim da razgovarate o daljim uputstvima. Nijedan Albanac sa Kosova nije pušten iz ovog suda, iz prethodnog suda su pušteni i Srbi i Albanci, ali u ovom sudu ne", rekao je advokat Kiho.

Kiho kaže da bi se putem javne rasprave pretpretresni sudija mogao uveriti da li postoje zaštitne mere koje će obezbediti da će Tači i drugi poštovati uslove koje je on postavio i da će se pojaviti pred sudom čim im bude naređeno.

Konferenciji o toku predmeta prisustvovao je i specijalni tužilac Džek Smit, dok su optuženi ročište pratili putem video linka iz pritvorskog centra.

Ratni zločinci i teroristi Hašim Tači, Kadri Veselji, Redžep Seljimi i Jakup Kransići nalaze se u pritvoru od novembra 2020. godine.

Optužnica protiv njih za ratne zločine potvrđena je 26. oktobra 2020. godine, dok su se u prvim pojavljivanjima u Specijalizovanim većima u Hagu izjasnili kao nevini.

Specijalni sud u Hagu produžio je danas pritvor Tačiju, a njegova odbrana je najavila žalbu na tu odluku sudije za prethodni postupak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set