• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.K.

11.02.2022

16:37

PREOKRET U SLUČAJU SUSPENDOVANOG NASTAVNIKA I NJEGOVIH SRPČIĆA! Prosvetna inspekcija donela odluku!

Printscreen

Vesti

PREOKRET U SLUČAJU SUSPENDOVANOG NASTAVNIKA I NJEGOVIH SRPČIĆA! Prosvetna inspekcija donela odluku!

Podeli vest

Nastavnik hemije Miloš Stojnić iz novosadske OŠ "Branko Radičević" koji je bio na meti Đilasovskih medija zbog fotografije sa učenicima, a koju je podelio na Instagramu, i potpisao je kao „ Srpčići moji“, nije prekršio zakon, ustanovila je prosvetna inspekcija Gradske uprave za obrazovanje u Novom Sadu.

- Postupajući u utvrđivanju činjenica u vezi sa fotografisanjem nastavnika hemije sa učenicima OŠ "Branko Radičević" u Novom Sadu i objavom na ličnom Instagram profilu, utvrđeno je da nije povređen zakon ili drugi propis.

Nije bilo žalbi od strane roditelja učenika na slikanje i objavljivanje pomenute fotografije - navodi se u izveštaju prosvetne inspektorke koja je izvršila nadzor u školi.

Iako su ti mediji pisali da su se roditelji i učenici žalili, ispostavilo se da se medijima, ali ne i nadležnim prosvetnim organima i školi, požalila samo jedna majka i to zbog toga što maloletnicima nije zatamnjeno lice.

Međutim, deca su potpisala peticiju u kojoj brane omiljenog nastavnika, a zlurade su podsetili da su svi još početkom godine dali saglasnost da se njihove fotografije objavljuju javno, ako je u interesu nastave i škole. Takođe, u peticiji su napisali i da su hteli zajedničku sliku sa nastavnikom hemije i da se niko od njih nije osećao loše.

- Nastavnika Miloša su napali što je sliku poptisao sa „ Srpčići moji“. Pa šta je trebalo, u Srbiji u osnovnoj školi na srpskom jeziku i sa decom srpske nacionalnosti da napiše verovatno „Jugosloveni moji“ ili „ Švabe moje“ pa da lažni moralisti i autošovinisti budu zadovoljni – rekla je za Informer ogorčena majka jednog od dečaka te škole.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set