• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

16.02.2022

13:12

KORONA I RODAC U FINALU GUSANIJADE! Na putu do završnice mokrinskim šorom prodefilova 107 BELIH GRUBIJANA

V. N.

Vesti

KORONA I RODAC U FINALU GUSANIJADE! Na putu do završnice mokrinskim šorom prodefilova 107 BELIH GRUBIJANA

Podeli vest

Na guščarkom dvoboju u Mokrinu ove godine će kljunove ukrstiti Rodac, vlasnika Aleksandra Adamova i Korona, Ivana Prodanova, presudilo je polufinalno takmičenje u ovom selu kraj Kikinde

Sve je spremno za 36. Svetsko prvenstvo u nadmetanju guskova poslednje nedelje februara, za koje su kvalifikaciona takmičenja i ove godine počela sredinom decembra. Mokrinskim šorovima prodefilovalo je od tada 107 belih kabadahija koji su se nadmetali do polufinala. Aktuelnog imena, gusak Korona gazde Ivana Prodanova, pokazaće da li je poput pandemije istrajan u guščarskom dvoboju protiv rivala Rodca Aleksandra Adamova.

- Rodac je u polufinalu pobedio guska Ljuboju, Radovana Pušića. Poznat je kao šampion iz 2017. godine. Nadmudrivali su se oko 15 minuta, ali je Rodac bio kočoperniji i uporniji, pa će Ljuboja morati sreću da okuša neki drugi put. U drugom polufinalnom meču Korona je u beg oterala Pegaza, vlasnika Nemanje Almašija.

Svi favoriti bili su u dosta dobroj formi, ali i u guščarskom svetu sve zavisi od malo sreće, trenutnog raspoloženja takmičara i bodrenja gusaka-kaže Živica Terzić, predsednik Udruženja “Belo pero”.

I mlađi beli vitezovi odmeriće jačinu kljunova i krila u finalnom nadmetanju Gusanijade. U žicom omeđenom ringu krilima će se šopati dvogodci-Srećko, Save Terzića i Mistral, Stevana Ognjanova. Kod jednogodaca će se u žaru nadmetanja pokazati gusak Milko, Mirka Jolića i Žućko, poznatog guščara Lazara Adamova.

Ko će biti ovenčan šampionskim lovorom u guščarskom svetu, znaće se 27. februara, kada bele pernate kavgadžije u pratnji gusaka budu centar zbivanja na severu Banata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ministar Vesić: Do kraja 2026. godine biće završen prvi deo saobraćajnice "Osmeh Vojvodine"
Društvo

Ministar Vesić: Do kraja 2026. godine biće završen prvi deo saobraćajnice "Osmeh Vojvodine"

Do kraja 2026. godine biće završena prva deonica brze saobraćajnice “Osmeh Vojvodine”, od Bačkog Brega do Kljajićeva, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da će ta saobraćajnica, koja će ići do Srpske Crnje i biti duga skoro 186 kilometara, potpuno promeniti način života građana na severu Vojvodine i biti najbrža veza rumunskim građanima koji idu prema zapadnoj Evropi.

29.05.2024

10:52

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zeleno svetlo Amera za ubijanje civila! Stejt department: Žao nam je što ginu, ali Izrael ima pravo da napada Hamas!
NEČUVENO!

Zeleno svetlo Amera za ubijanje civila! Stejt department: Žao nam je što ginu, ali Izrael ima pravo da napada Hamas!

Administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena duboko žali zbog tragičnog gubitka života tokom izraelskog napada na izbeglički kamp u gradu Rafa u južnoj Gazi, u kojem je u nedelju ubijeno najmanje 45 osoba, rekao je portparol Stejt departmenta Metju Miler, napomenuvši ipak da "Izrael ima pravo da krene za Hamasovim teroristima odgovornim za hladnokrvno ubistvo civila".

29.05.2024

08:07

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set