• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

03.03.2022

18:00

VREDNA DONACIJA OPŠTOJ BOLNICI! Novi aparti doneli su još pogodnosti po pitanju hospitalizacije bolesnika (FOTO)

V.N.

Vesti

VREDNA DONACIJA OPŠTOJ BOLNICI! Novi aparti doneli su još pogodnosti po pitanju hospitalizacije bolesnika (FOTO)

Podeli vest

Kikindskoj bolnici donirana četiri nova parata za torakalnu drenažu, nije imala ni jedan, neophodno još 15 aparata

Četiri nova mobilna aparata za torakalnu drenažu koje je kikindska bolnica dobila donacijom francuske kompanije u tom gradu, samo su deo onoga što je ovoj zdravstevnoj ustanovi potrebno za uspešniji rad lekara i lečenje pacijenata.

Foto: V.N.

 

Donacija vredna više od 400 hiljada dinara stigla je u kikindsku Opštu bolnicu kao deo neophodne opreme, jer mobilne aparate za torakalnu drenažu do sada nije imala.

- Postojao je samo jedan aparat koji je fiksiran u jednici intenzivnog lečenja. Zahvaljujući donaciji, u prilici smo da na svakom mestu u bolnici, posebno na Prijemnom odeljenju, ali i na terenu, upotrebimo aparat za torakalnu drenažu-istakao je dr Bojan Miladinov, načelnik Hirurškog odeljenja.

On je pojasnio da je torakalna drenaža hirurški postupak kojim se dren uvodi u prostor između zida grudne duplje i pluća radi evakuacije patološkog sadržaja, koji se ovim aparatima izvlače uz pomoć negativnog pritiska.

Foto: V.N.

 

Novi aparti doneli su još pogodnosti po pitanju hospitalizacije bolesnika, naglasio je pomoćnik direktora bolnice, anesteziolog dr Vladimir Prunić.

- Ubuduće ćemo imati više mesta u jedinici intenzivnog lečenja, što je značajno i za pacijente i lekare-dodaje dr Prunić.

Neophodno još 15 aparata

Donacija mobilnih aparata za torakalnu drenažu zlata je vredna, jer će učiniti da se mogućnost nastanka grešaka i komplikacija smanji na minimum, a lečenje učini efikasnijim. Međutim, kikindskoj bolnici potrebno je još mnogo toga, istakla je v.d. direktorka dr Vesna Tomin. Kroz ovu zdravstvenu ustanovu koja ima 16 odeljenja, samo kroz stacionarni deo godišnje prođe 7 hiljada korisnika.

Foto: V.N.

 

 

- Defibrilator sa privremenim pejsmejkerom preko je potreban bolnici na Internom odeljenju. Imamo jedan koji je u funkciji na Prijemnom odeljenju. Njegova vrednost je 1,1 milion dinara.

Neophodno nam je 15 medicinskih aparata i opreme, o čemu ćemo obavestiti Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo. Kompletna oprema na Odeljenju urologije je dotrajala, a novu zahteva i Odeljenje hirurgije, kao i EEG aparat za potrebe neurologije, potom plazma sterilizator- naglasila je dr Tomin.

Foto: V.N.

 
Senta nema urologa

Regionalna bolnica u Kikindi zbrinjava i pacijente sa teritorije Severnobanatskog okruga.

- Činjenica da naše kolege u senćanskoj Opštoj bolnici nemaju urologa, pacijenti iz tog mesta
leče se kod nas-rekla je dr Tomin.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set