• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RINA.rs

02.06.2022

20:14

KADA SE RODILA, ANASTASIJA JE MOGLA DA STANE U JEDNU ŠAKU! Ovo morate da pročitate!

RINA.rs

Vesti

KADA SE RODILA, ANASTASIJA JE MOGLA DA STANE U JEDNU ŠAKU! Ovo morate da pročitate!

Podeli vest

Anastasija rođena sa svega 520 grama i za svoj život se šest meseci borila u inkubatoru, sada je ponosna maturantkinja

Anastasija Petković iz Čačka rođena je pre 19 godina u 26. nedelji trudnoće sa svega 520 grama. Kako kaže, mogla je da stane u šaku jedne ruke. Šest meseci provela je na Institutu za neonatologiju u Beogradu i zahvaljujući beskrajnoj ljubavi svojih roditelja i njihovoj veri u nju, iako mala izašla je iz te bitke kao velika pobednica, kao heroina.

- Pri samom rođenju bilo je dosta zdravstvenih problema, ali nakon šest meseci izašla sam iz inkubatora. Majka mi je kasnije pričala kako je mogla da me drži u šaci koliko sam bila sitna. Tokom boravka u inkubatoru stradao mi je vid i moj nos je bio nepravilnog oblika, ali ono što je najvažnije jeste da sam se izborila sa svim problemima i preživela - kaže za RINU Anastasija.

Foto: RINA.rs

Anastasija je heroina iz čačka

Pobeda 

Nakon što je prevazišla zdravstvene probleme, tokom osnovne škole susrela se sa mnogim teškoćama, jer je izgledala drugačije od svojih vršnjaka. Iako su bili upoznati sa njenom situacijom, deca ko deca, vrlo često znala su da se našale na njen račun, ali i uvrede je što joj ponekad slamalo srce.

Bilo je omalovažavanja, koja su me tada povređivala i nije mi bilo svejedno. To je u jednom momentu mog odrastanja uslovilo i manjkom samopouzdanja. Ali, najveća podrška i tada su mi bili roditelji, koji nisu dozvolili da ni u jednom trenutku pokleknem i padnem. Vremenom sam postala otpornija i čvršća na sve uvrede i zadirkivanja. Nisam više dozvoljavala da me njihove reči povrede i na bilo kakav način sputavaju. I još jednom sam pobedila - navodi ova maturantkinja Ekonomske škole u Čačku, koja za mesec dana puni 19 godina.

Jutjub kanal

Anastasija je svoje srce otvorila pre šest godina kada je pokrenula svoj jutjub kanal pod svojim imenom i prezimenom. Tamo je ispričala svoju životnu priču i dobila veliku podršku, a njena popularnost raste iz dana u dan. Želi da na taj način pokaže kako je moguće prevazići teške situacije i da oni koji se bore nisu sami.

Veliki borac

- Nikad ne znate ko bije kakvu životnu bitku, zato sam svoju priču podelila javno i ni sama nisam očekivala tako veliku podršku. Sve to mi zaista mnogo znači, stoga sam zahvalna za svaki lajk i svakom pratiocu. To je za mene izuzetno iskustvo koje mi je tokom odrastanja pomoglo - kaže ova hrbara mlada devojka.

Nakon završene srednje škole, nastavlja da ulaže u svoje obrazovanje tako da je od sledeće akademske godine brucoš na Fakultetu za medije i komunikacije, na smeru digitalni marketing. Krupnim i sigurnim korakom ide napred, kao što je to i do sad činila, a za ovakvog borca samo je nebo granica.

 

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Aljbin Kurti – pljačkaš srpskih banaka, apoteka i prodavnica!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Aljbin Kurti – pljačkaš srpskih banaka, apoteka i prodavnica!

Nastavlja se Kurtijev fašistički teror. Kurtijeva fašistička policija je 20.5.2024. sa puškama i pancirima upala u ekspoziture Banke poštanske štedionice (BPŠ) u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, i opljačkala ih! Kukavica Kurti se plaši i Vučićeve senke, pa je Kurti sačekao da predsednik Vučić ode u SAD, i tek onda „uhapsio“ ekspoziture BPŠ. Fašista Kurti već godinama „hapsi“ i srpske apoteke i bakalnice.

21.05.2024

17:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set