• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J

29.06.2022

07:28

DRŽAVA DELI VAUČERE I ZA SRPSKO MORE! Informer obišao plažu za kojom su svi "poludeli", a tek kad vidite cene odmah ćete poželeti da ste tamo (FOTO)

printscreen

Vesti

DRŽAVA DELI VAUČERE I ZA SRPSKO MORE! Informer obišao plažu za kojom su svi "poludeli", a tek kad vidite cene odmah ćete poželeti da ste tamo (FOTO)

Podeli vest

Koliko je Srbija lepa i da se na godišnji odmor ne mora "preko grane" pokazuje i uverava Srebrno jezero. Ekipa Informera obišla je srpsko more u želji da saznamo šta sve nudi jedna od najlepših turističkih destinacija u Srbiji, ali i koliko novca je potrebno izdvojiti za odmor na ovom prelepom mestu

Srebrno jezero je poslednjih godina postalo ozbiljno lepa i primamljiva destinacija. I kada je neko određivao ko će i gde da živi, Gradištanci su u tom pogledu bili privilegovani, kaže Dragan Milić predsednik Opštine Veliko Gradište.

- Varoš je smeštna na reci Dunav u koji se na samo nekoliko metara udaljenost od jednog od najlepših gradskih parkova i Dunavskog keja uliva Pek. A na samo sedam kilometara udaljenost nalazi se jedno od najlepših Srpskih kupališta naše Srebrno jezero u koji se dosta uložilo i na tome se neće stati.To je okosnica turizma ne samo našeg kraja već i čitave Srbije, pa čak i u međunarodnim razmerama posmatrano- kaže Milić.

Foto: V.J

Srebrno jezero

Vaučeri i za Srebrno jezero

I ove godine se očekuje dosta turista, koji će uz olakšice države kroz vaučere od 15.000 dinara, moći baš da uživaju na ovoj destinaciji koja svojim izgedom i bogatim sadržajima pruža mogućnost da se svaki posetilac oseća kao na moru.

Pored Srebrnog jezera tu su i prelepe Dunavske plaže a uz to slobodno vreme može se utoršiti i u obilasku kulturno-istorijskih destinacija u okruženju. Golubačke tvrđave, Ramske tvrđave, Viminacijuma… tu su i Manastiri Tumane, Nimnik, Rukumija. Ne tako daleko je i Lepenski Vir, Tvrđava Fetislam…

Foto: printskrin/jutjub/Ramska tvrđava

U blizini Ramska tvrđava

Cene hrane i pića na plaži

Prelepo i moderno uređene plaže na Srebrnom jezeru, okružene kafićima, hotelima, restoranima, Akva parkom za najmlađe, već su polako počele da se pune. Ilustracije radi, kafa se može popiti na plaži po ceni od svega 100 do 150 dinara za espreso treba izdvojiti 150 do 200 dinara.

Foto: Vesna Jović

Golubačka tvrđava

Ceđeni sokovi na Srebrnom jezeru za one koji vode računa o liniji tokom leta i pobornike zdravog načina života ali pre svega za gašenje letnje vreve koštaju od 280-350 dinara.

Pravi istinski hedonisti kada je dobar zalogaj u pitanju, tek ne treba da brinu, ima svega. Ovo je mesto na kome je izuzetno bogata ponuda specijaliteta po ribljim restoranima u kojima se obroci pripremaju uvek od sveže ulovljene Dunvske ribe. Za one koji više vole gurmanluke sa roštilja toga ima na svakom koraku. Ne manjkaju ni specijaliteti prave tradicionalne, domaće, srpske kuhinje jer je na Srebrnom jezeru uvek dosta stranaca koji bi želeli da se pohvale po povratku kućama da su okusili srpsku sarmu. 

Foto: V.J

Specijaliteti po pristupačnim cenama

Za one kojih najviše ima leti na Srebrnom jezeru, za mlade, italijanskih pica i pasti ima od sorte.  Cena pice kreće se od 500 do 1000 dinara u zavisnosti od vrste. Palačinke za sladokusce i mališane koji ih najviše vole koštaju oko 400 dinara, voćni kupovi, banana split se može jesti za stotinu dinara više.

- Došli smo da se malo opustimo i da uživamo jer je Srebrno jezero blizu i prelepo je. Ovde ima svega, osećaj je pravi kao da smo na moru. Upravo pijemo kafu i uživamo u bič voleju, za Informer u svom mladalačkom maniru kažu momci iz Beograda koji su ovaj vikend rešili da provedu na jezeru.

Inače, kada je smeštaj u pitanju cena ležaja u privatnom smeštaju trenutno se može naći za 10 evra po osobi pa naviše, apartmani se izdaju od 30 do 40 evra, dok je smeštaj u Hotelima nešto skuplji. Ponuda je toliko velika i raznovrsna, pa je zato i raspon cena takav, ali uglavnom ima za svačiji džep, kažu turistički poslenici Velikog Gradišta koji se i ove godine nadaju i očekuju rekordan broj poseta domaćih i stranih truista. 

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Kampanja Srbije u Savetu Evrope dala rezultate! Španija besna na Nemačku, a Francuska pružila ruku partnerstva! (VIDEO)
Live TV

Kampanja Srbije u Savetu Evrope dala rezultate! Španija besna na Nemačku, a Francuska pružila ruku partnerstva! (VIDEO)

Predsednik Evropske inicijative za stabilnost (ESI) Gerald Knaus izjavio je da se neke članice Saveta Evrope, uključujući Nemačku i Francusku, spremaju da blokiraju glasanje o pristupanju tzv. Kosova u Savet Evrope u maju. Knaus dodaje da je ovo usledilo nakon kampanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uključujući lični apel predsedniku Francuske Emanuelu Makronu da ne dozvoli glasanje o prijemu tzv. Kosova, kao i opredeljenost Srbije da kupi 12 francuskih aviona "Rafal". Na ovu temu u "Info jutru" govorio je politikolog Ognjen Gogić.

06.05.2024

12:56

Pravi zločinci se slave, a srpske žrtve se ponižavaju! U Međunarodnoj zajednici, Srbi su jedini krivci za ratove u Hrvatskoj i  BiH! (VIDEO)
Live TV

Pravi zločinci se slave, a srpske žrtve se ponižavaju! U Međunarodnoj zajednici, Srbi su jedini krivci za ratove u Hrvatskoj i BiH! (VIDEO)

Već mnogo decenija nad srpskim narodom sprovode se zločini. Ipak, u Međunarodnoj zajednici, Srbi su predstavljeni kao zločinci i jednin krivci za ratove na Blakanu. Srpske žrtve se unižavaju, dok se veličaju hrvatski i muslimanski zločinci. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona.

06.05.2024

10:33

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Histerija u SAD! Svi van sebe, i Kinezi šokirani Putinovim postupkom! Zapad nakon ovog više ne sme da se petlja sa Rusijom!
POKAZAO ZUBE

Histerija u SAD! Svi van sebe, i Kinezi šokirani Putinovim postupkom! Zapad nakon ovog više ne sme da se petlja sa Rusijom!

Odnosi između Rusije i SAD nastavljaju da se pogoršavaju, o čemu svedoče loše vesti koje su pre nekoliko dana stigle iz američke prestonice Vašingtona. Postalo je poznato da je predsednik Džo Bajden potpisao zakon (REPO) koji mu omogućava da konfiskuje zamrznutu rusku imovinu. Kako su primetili kineski novinari, ruski lider Vladimir Putin poneo se prilično neobično u tako teškoj situaciji. Ove podatke donosi Eastday.

06.05.2024

17:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set