• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.G.

23.07.2022

15:08

VATROM TERALA ZMIJE PA IZAZVALA POŽAR?! Vatrogasci i dalje dežuraju u Zaovinama na Tari

privatna arhiva

Vesti

VATROM TERALA ZMIJE PA IZAZVALA POŽAR?! Vatrogasci i dalje dežuraju u Zaovinama na Tari

Podeli vest

Vatrogasci iz Bajine Bašte, Mokre Gore i Čajetine zajedno sa osobljem NP „Tara“ uspeli su da saniraju požar, koji je juče izbio u popodnevnim satima u zaseoku Jeličići u Zaovinama na Tari.

U ovom požaru koji je pretio za zahvati veće područje Zaovina i NP „Tara“ izgorela je jedna kuća, štala i još nekoliko pomoćnih objekata u dva domaćinstva, od kojih u jednom niko ne živi, a drugo se ponekad poseti. Izgorelo je i par hektara četinarske šume.

Žena, kojoj je izgorela kuća, rekla je da je seno samo od sebe planulo, a neki meštani sumnjaju da je žena palila krpu da bi oterala zmije.

Foto: privatna arhiva

 

Na svu sreću 30 vatrogasaca i 10 vozila je brzo lokalizovalo požar. Posle noćnog dežurstva vatrogasci su i dalje kod paljevine i dežura 13 vatrogasaca sa 4 kamiona.

Najveći strah je od podzemnog požara gde gori korenje, a posle nekog vremena vatra se pojavi na površini zemlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set