• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Rina

14.10.2022

17:43

MOST SMRTI IZVAĐEN IZ ZAPADNE MORAVE! Sajle pukle pod teretom, poginule dve žene, 10 hodočasnika hospitalizovano

RINA

Vesti

MOST SMRTI IZVAĐEN IZ ZAPADNE MORAVE! Sajle pukle pod teretom, poginule dve žene, 10 hodočasnika hospitalizovano

Podeli vest

Viseći most koji se juče srušio u Zapadnu Moravu i sa kog su hodočanici iz Zvornika upali u vodu, izvađen je tokom popodneva iz reke

Zbog većeg broja ljudi koji su se u istom trenutku našli na njemu sajle su popustile i došlo je do tragedije. Most je vidno bio u lošem stanju, zato su, prema rečima očevidaca, sveštenici upozoravali da se prelazi pažljivo i ne svi odjednom, ali nesreća se ipak dogodila. 

- Most je izgrađen pre oko pedeset godina, nije bio ozakonjen, a prelaz preko njega za više od četiri osobe istovremeno bio je zabranjen. Svakako, Grad Čačak će u saradnji sa nadležnim organima ispitati sve okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog događaja - izjavio je povodom ove nesreće gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Foto: RINA

Prilikom pada sa visećeg mosta u Ovčar Banji, dve žene srednjih godina izgubile su život, a deset osoba hospitalizovano je u Opštu bolnicu u Čačku. Tri pacijentkinje sa prelomom kičme su prebačene u bolnicu na Banjici u Beogradu. 

- Od ukupno sedam preostalih pacijenata, otpušteno je četvoro i oni su danas otputovali u Zvornik. Na odeljenju intenzivne nege ostale su dve osobe, koje imaju teške telesne povrede ali su trenutno stabilne i van životne opasnosti dok je na odeljenju hirurgije, nakon konsultacije sa kardiologom, i iz predostrožnosti, ostala još jedna osoba koja će lečenje nastaviti u koronarnoj jedinici internog odeljenja. I njeno trenutno stanje je stabilno - rekla je Jelena Knežević pr Opšte bolnice u Čačku. 

Foto: RINA

Inače, Grad Čačak obezbedio je besplatan kombi prevoz do Zvornika za sve povređene dok su čelnici BO Čačak u znak saosećanja sa porodicama preminulih, obustavila naplatu usluga bolničke kapele.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Aljbin Kurti – pljačkaš srpskih banaka, apoteka i prodavnica!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Aljbin Kurti – pljačkaš srpskih banaka, apoteka i prodavnica!

Nastavlja se Kurtijev fašistički teror. Kurtijeva fašistička policija je 20.5.2024. sa puškama i pancirima upala u ekspoziture Banke poštanske štedionice (BPŠ) u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, i opljačkala ih! Kukavica Kurti se plaši i Vučićeve senke, pa je Kurti sačekao da predsednik Vučić ode u SAD, i tek onda „uhapsio“ ekspoziture BPŠ. Fašista Kurti već godinama „hapsi“ i srpske apoteke i bakalnice.

21.05.2024

17:02

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set