• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Espreso

20.04.2023

19:39

DA LI ĆE NAM KIŠA POKVARITI PLANOVE ZA 1. MAJ!? Detaljna prognoza rešava nedoumicu

Vesti

DA LI ĆE NAM KIŠA POKVARITI PLANOVE ZA 1. MAJ!? Detaljna prognoza rešava nedoumicu

Podeli vest

Sneg u aprilu nas je iznenadio, a nakon njega smo imali priliku da uživamo u pravom prolećnom vremenu. Vaskršnji vikend obeležile su promenljive vremenske prilike. S obzirom na to da mnogi planiraju da Prvi maj obeleže na otvorenom, uz roštilj i piće, već sada se pitaju da li će nas vreme poslužiti.

Prema rečima meteorologa Todorovića, do kraja meseca će biti promenljivo vreme, smenjivaće se sunce i oblaci a ponegde je moguća i kiša.

- Do 23. aprila biće pretežno sunčano i malo toplije uz retku pojavu popodnevne kratkotrajne kiše. Oblačno vreme se očekuje 24. i 25. aprila, uz kišu, pljuskove i grmljavinu. Narednih dana, 26. i 27. aprila, biće sveže, promenljivo sa retkom pojavom kiše. Od 28. do 30. aprila ponovo promenljivo sunčano i umereno toplo. Maksimalna temperatura 29. i 30. aprila će biti oko proseka, od 17 do 20 stepeni - rekao je meteorolog Nedeljko Todorović.

I početak maja biće u znaku "vremenskog rolerkostera", tako da nije isključeno da kiša pokvari planove za Prvomajski uranak. Oko provomajkih praznika, prema trenutnim prognozama, očekuju se sunčani intervali ali i smenjivanje oblačnih.

- Prva tri dana maja promenljivo vreme, ponegde kratkotrajna kiša sa grmljavinom. Temperatura će biti oko 18 stepeni - istakao je meteorolog Todorović.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Kakvo nas tačno vreme očekuje za Prvi maj?

Vremenska prognoza za danas

U Srbiji je danas promenljivo oblačno vreme, s dužim sunčanim intervalima i toplije, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Popodne se uglavnom u brdsko-planinskim predelima mestimično očekuju kratkotrajni pljuskovi uz mogućnost grmljavine.

Duvaće slab do umeren severni i severozapadni vetar, na istoku povremeno jak. Najniža temperatura biće od dva do devet stepeni, a najviša od 16 do 21 stepena.

U Beogradu će pre podne biti pretežno sunčano, a popodne promenljivo oblačno, suvo i toplije. Duvaće slab do umeren severni i severozapadni vetar. Najniža temperatura će biti od šest do osam stepeni, najviša oko 19 stepeni.

Neradni dani za prvomajske praznike

Mnogi će uživati u produženom vikendu, jer Praznik rada, odnosno 1. i 2. maj, pada početkom nedelje, u ponedeljak i utorak.

Kome je ostalo barem tri dana od starog odmora može uzeti sredu, četvrtak i petak i te samim tim spojiti te dane sa prvim vikendom u maju i dobiće čak devet dana odmora. Ko bude u prilici da spoji sa vikendom dva dana praznika, zatim tri preostala radna dana u nedelji i dva vikenda, za to vreme će imati i mogućnost da negde otputuje.

Što se tiče neradnih dana do kraja godine 28. juna je prvi dan Kurbanskog bajrama za pripadnike islamske zajednice.

Dan primirja u Prvom svetskom ratu obeležava se 11.novembra, a 25. decembra je Katolički Božić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!
Politika

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!

Ovih dana smo svedoci žestokih pritisaka na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod. Ipak, ovaj put su ti pritisci mnogo perfidniji, a samim tim i opasniji. Pod maskom kulture sećanja, pokušava nam se udariti žig genocidnog naroda. Zato smatram da mi Srbi nemamo pravo na ćutanje. Podrška predsednicima Vučiću i Dodiku, u borbi za nacionalno dostojanstvo i nacionalni opstanak, potrebnija je nego ikada, saopštio je načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković.

21.05.2024

13:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Navijači mogu da odahnu! Legendarni fudbaler ostaje u Liverpulu!
Fudbal

Navijači mogu da odahnu! Legendarni fudbaler ostaje u Liverpulu!

Jedna era na stadionu "Enfild" je okončana. Jirgen Klop nakon devet uspešnih sezona napušta klupu Liverpula, a među navijačima je postojala bojazan da bi isto mogao da učini Mohamed Salah. Ipak, Egipćanin se oglasio i potvrdio da će i naredne sezone nositi dres engleskog velikana.

21.05.2024

13:24

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set