• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. D.

23.05.2023

11:00

NIKAD VIŠE PRASIĆA, MILINKO IH JEDVA PREBROJAO! Krmača oprasila 21 prase

D. D.

Vesti

NIKAD VIŠE PRASIĆA, MILINKO IH JEDVA PREBROJAO! Krmača oprasila 21 prase

Podeli vest

U samo jednom danu, za svega par sati, farma Milinka Jakovljevića u selu Donje Leskovice kod Valjeva, uvećana je za čak 21 prase, duplo više od uobičajenog broja!

Žive i zdrave, na svet ih je donela jedna krmača!

- Iskreno nisam se nadao. Nazimica je stara devet meseci, ovo joj je prvo prašenje i
oborila je rekord! Jedva smo ih prebrojali! Bili smo uz nju i sklanjali prasad dok se nije oprasila, za slučaj da ne bi ustala pa da ih ne izgazi. Neće biti lako da se odgaje - priča Milinko, vlasnik rekorderke koja je mešavina rasa "pijetren" i "landras".

I veterinar Raša Radovanović bio je u čudu.

- U mojoj dosadašnjoj karijeri dešavalo se, mislim, nekih šest puta da krmača oprasi veliki broj prasadi. Uobičajeni broj za jedno leglo kreće se između 10 i 12. Inače, "landras" prasi veći broj prasadi, ali sve zavisi od momenta osemenjavanja i broja jajnih ćelija sposobnih da se u tom trenutku oplode. Ovde je reč o ukrštanju sa veprom rase "durok" - objašnjava Radovanović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set