• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. I.

31.05.2023

00:45

LJUDI, ŠTA SE OVO DEŠAVA?! Na užička sela opet udario grad! Za pola sata "obran" sav rod malina (FOTO)

B. I.

Vesti

LJUDI, ŠTA SE OVO DEŠAVA?! Na užička sela opet udario grad! Za pola sata "obran" sav rod malina (FOTO)

Podeli vest

Snažna oluja za četiri dana, dva puta je pogodila užička sela, a poljoprivrednicima i meštanima donela veliku nedaću, poplavila objekte, odnela puteve, obrala voće...

Ovako nešto ne pamte ni najstariji žitelji sela Volujac.
Gradonosni oblaci sa Zlatibora dokusurili su užička sela, a ekipa portala Informer.rs razgovarala je sa meštanima Volujca, koji lopatama čiste ledenice grada iz dvorišta.

Kad su juče kasno popodne spazili crne oblake iznad zlatiborskih brda u pravcu Kadinjače, rekoše, očekivali su samo kišu, koja skoro pa svakodnevno pada u ovom kraju, ali kada je osuo grad ostali su u čudu, nemoćni da bilo šta učine.

Taman što su obradili, voće i povrće, neočekivana oluja poremetila im je sve planove, a maline za ovu godinu obrala pre vremena.

Skrhani su poljoprivrednici, nadali se dobrom rodu i zaradi, da naplate uložen rad i trud, ali jaka oluja nije se šalila. Grad je tukao nepunih pola sata, a ledenice su bile veličine oraha.

Volujački poljoprivrednik, Radiša Starčević, ćutke je u svom dvorištu lopatom sklanjao ledenice grada, koje su prekrile travu.
- Bilo je oluja i dosad, ali ovakvu ne pamtimo. Sve je uništeno od useva do livade - razočarano priča starina.

Većina stanovništva u ovom užičkom selu živi od poljoprivrede.
Kako nam je rekao Aleksandar Starčević ni protivgradne rakete nisu mogle da učine ništa.

- Dobro je da vetar nije oštetio kuće. Šta je tu je, moramo dalje - sleže ramenima.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set