• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. G.

28.06.2023

16:04

Nikola Jokić ovakav poklon još nije dobio! Ivan iz Užica želi da mu lično uruči  (FOTO)

Informer

Vesti

Nikola Jokić ovakav poklon još nije dobio! Ivan iz Užica želi da mu lično uruči (FOTO)

Podeli vest

Ivan Đurić, pirograf iz Užica, svojoj kolekciji umetničkih radova rađenih neobičnom tehnikom pirografijom dodao je portret trenutno najboljeg košarkaša Nikole Jokića.

Za ovaj rad trebalo mu je 35 sati i želja mu je da ga lično uruči Nikoli. 

- Odavno sam planirao da uradim njegov lik, ali nekako nije bilo dovoljno vremena. A sada se sve poklopilo, i moje vreme i to što je Nikola Jokić postao najbolji igrač plej-ofa. Objavio sam portret na društvenim mrežama i to je izazvalo mnogo pozitivnih komentara. Čak je bilo i ponuda da ga otkupe. Ali, ja želim lično da uručim ovaj portret Nikoli i nadam se da će jednom biti prilike za to -kaže Ivan.

Posle sedam godina bavljenja ovom neobičnom umetničkom tehnikom Ivan je stekao rutinu, ali sa velikom pažnjom obrađuje svaki segment rada.

- Kao i uvek treba pripremiti drvo, i to lipovo, onda se šmirgla, iscrta pa nagoreva pirografom. Portret Nikole Jokića radio sam oko 35 sati - otkriva nam Ivan.

Njegovi unikatni radovi nalaze se u domovima mnogih poznatih i slavnih ličnosti, poput boksera Majka Tajsona, američkog hip-hop muzičara Snup Doga, fudbalera Zlatana Ibrahimovića, ali i Emira Kusturice, Miloša Bikovića...

Foto: Z. G /privatna arhiva

 

Ivan je uradio portret i najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

- Pre godinu dana sam uradio i njegov portret. Poslao sam ga Fonadicji Đoković. Nažalost, nisam dobio povratnu informaciju da li je portret došao u njegove ruke - dodaje Ivan.

Koliko su interesantni, ali i neobični radovi zbog tehnike koju primenjuje, govori i to da su tekst i fotografije sa brojnim portretima poznatih, objavljeni i u američkoj knjizi "Verovali ili ne", koja se štampa jednom godišnje.

O Ivanu i njegovim radovima pisao je i "Dejli mejl", a Ivan skromno kaže da mu je drago i da je ponosan što je i svet čuo za ovu umetnost i Srbiju. 

U Srbiji se, kaže, najviše naručuju slike sa likom partijarha Pavla, što su i njemu lično omiljeni radovi, kao i ikone.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bajden oprostio genocid Izraelu! Hoće li Međunarodni krivični sud još da ćuti?
Live TV

Bajden oprostio genocid Izraelu! Hoće li Međunarodni krivični sud još da ćuti?

Američki predsednik Džozef Bajden detaljno predstavio plan primirja u Gazi. Obe strane pozitivno reagovale. Poljska podigla navijaciju u nebo. Na samitu u Švedskoj Zelenski traži više naoružanja. Iran se sprema za prevremene predsedničke izbore. U toku je registracija kandidata. Izbori će se održati 28. juna. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Boris Bratina, filozof i pukovnik Velibor Stević. Uživo u program uključio se iz Nemačke i politikolog Andreja Lović, a iz Ukrajine ratni reporter Igor Damjanović.

01.06.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Đoković besan na organizatore! Ovo mu je zasmetalo!
Tenis

Đoković besan na organizatore! Ovo mu je zasmetalo!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković imao je velikih problema na meču protiv Lorenca Muzetija, počev od pomeranja duela, sudijske greške na njegovu štetu, ali i sa katastrofalnim stanjem terena na stadionu "Filip Šatrije".

02.06.2024

02:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set