• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.08.2023

11:33

Nema pljeske bez računa! Poreznici "zatvaraju" Roštiljijadu! Prodavci i narod ogorčeni

jugmedia.rs

Vesti

Nema pljeske bez računa! Poreznici "zatvaraju" Roštiljijadu! Prodavci i narod ogorčeni

Podeli vest

Zbog neizdavanja fiskalnih računa, Poreski inspektori zatvorili su već pet od 11 štandova na Roštiljijadi. Ali iako su na pojedinima stajale "crvene trake", neki su ostali da rade i prodaju roštilj jer su u međuvremenu nabavili fiskalne kase.

Poreski inspektori prvo su tokom jučerašnjeg dana oko 15 sati zatvorili jedan štand, a sinoć još četiri.

Međutim, mnogi od ugostitelja su ogorčeni zbog tog poteza inspekcije, pa su nastavili da rade uprkos tome što su bili "opasani" crvenim trakama.

Vlasnik ugostiteljske radnje "Roštilj iz Leskovca" iz ovog grada kaže da nikada više neće da izlaže na Roštiljijadi.

- Inspekcija je došla, pokazao sam im kasu i rekao da mi je ostalo samo da ubacim cene, ali se oni nisu obazirali, već mi zapečatili štand - priča ugostitelj Ivan Mirković. U frižideru, kaže, ima mesa u vrednosti od oko 200.000 dinara i da će se sve pokvariti jer ne može da radi.

Na konstataciju novinara da ipak rade, drugi vlasnik ove radnje dodaje: Neka dođu, pa slobodno neka opet zatvore, pa ću i ja da zatvorim i odem! Ovo je sramota!

Sinoć su zatvorena još četiri štanda, kako su nam rekli ugostitelji, reč je o štandovima"Groša", "Miće mraka" iz Čačka, "Oaze" i "Pere ždere".

Ipak, na licu mesta videli smo da pojedini rade, samo je prazan štand "Oaze".

Na svakom štandu stoji saopštenje Ministarstva finansija, s upozorenjem o zakonskoj obavezi da se izdaju fiskalni računi.

Ove godine poreski inspektori su prvi put obišli Roštiljijadu, a ako nastave sa kontrolom i "merama" i narednih večeri, nije isključeno da će biti zatvoren ceo roštiljski deo, tj. srce Roštiljijade, zbog koje se održava i onaj prateći, estradni deo na Gradskom trgu.

Roštiljijada, međutum, nije izuzetak. Slično se ove godine, podsetimo, dogodilo i u Guči, pa su se mnogi Leskovački ugostitelji otuda vratili sa malim pazarom, nezadovoljni.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Edukacija o bezbednom plivanju i veslanju za najmlađe na tihoj Tisi! Dečija SUP avantura za Međunarodni dan dece
Društvo

Edukacija o bezbednom plivanju i veslanju za najmlađe na tihoj Tisi! Dečija SUP avantura za Međunarodni dan dece

Povodom Međunarodnog dana dece, u nedelju, 2. juna u 10 časova, tiha Tisa u Čurugu, postaće epicentar edukacije i zabave za najmlađe kroz uzbudljivu SUP avanturu. Ovaj jedinstveni događaj ima za cilj edukaciju najmlađih o pravilima ponašanja u i oko vode, kao vid prevencije od neželjenih povreda na otvorenim vodama, uz stručne savete o bezbednom plivanju i pravilnom veslanju na SUP dasci.

01.06.2024

16:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

PSŽ našao zamenu za Mbapea! Moraće da plati čak 100.000.000 evra!
Fudbal

PSŽ našao zamenu za Mbapea! Moraće da plati čak 100.000.000 evra!

Fudbalski klub Pariz Sen Žermen užurbano traži zamenu za Kilijana Mbapea, koji je napustio ekipu i uskoro će postati novi član madridskog Reala. Kako navode specijalizovani fudbalski sajtovi, umesto reprezentativca Francuske na "Park Prinčeva" stiže gruzijski napadač iz redova Napolija, Kviča Kvarackelija.

01.06.2024

16:38

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set