• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj. S.

05.09.2023

17:55

Evo šta su uradili đaci dve beogradske škole! Bravo, društvo!

LJ. S.

Vesti

Evo šta su uradili đaci dve beogradske škole! Bravo, društvo!

Podeli vest

Osnovnoj školi "Ratko Pavlović Ćićko" u Prokuplju stigla je veća količina udžbenika za decu svih razreda, koje su sakupili učenici i nastavnici dve beogradske osnovne škole "Svetozar Miletić" i "Borislav Pekić".


Ove udžbenike dobiće đaci koji iz materijalnih i drugih razloga nisu na vreme obezbedili knjige za ovu školsku godinu.

- U samo tri dana avgusta prikupili smo zaista veliku količinu užbenika i hvala svoj deci i roditeljima koji su učestvovali u akciji. Inicijativa da se udžbenici poklone nekoj školi iz unutrašnjosti potekla je od učiteljice Romane Jovanović. Nju je podržala čitava škola "Svetozar Miletić" kao i roditelji i učenici - objašnjava Milena Žugić- Grujić, majka učenika te škole, koja je zajedno sa Milunom Zdravkovićem, bivšim prokupačkim đakom, donela knjige iz Beograda.

Foto: Lj. S.

 

Ona dodaje da se njihovoj akciji pridružila i Osnovna škola "Borislav Pekić" a da se javilo još desetak beogradskih škola koje su želele da podrže akciju.

- Bilo je malo vremena, ali ćemo se bolje organizovati i naredne školske godine početi mnogo ranije, da bismo obezbedili što više udžbenika, ukoliko ih lokalna samouprava ne obezbedi - najavila je ona.
U prokupačkoj Osnovnoj školi "Ratko Pavlović Ćićko" kažu da ovo mnogo znači đacima, a svakako i roditeljima, zbog uštede.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set