• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. G.

22.09.2023

16:43

Čudo! Pojeo je ovna ko grisinu i to na Anđelijine oči!

Privatna arhiva

Vesti

Čudo! Pojeo je ovna ko grisinu i to na Anđelijine oči!

Podeli vest

Anđelija Kojadinović iz Zaovina gledala je usred dana kako joj medved grabi ovna i odnosi u šipražje. Sve se to odvijalo munjevitom brzinom na oko 30 metara od nje!

Anđelija ne može da dođe sebi!

- Bilo je oblačno, praznik Mala Gospojina i nisam ništa radila oko kuće i rekoh sebi, ajde da pustim ovce. Odvela sam ih oko 100 metara od kuće. Pasle su i strčaše dole kod stare kruške. Odjednom prknuše, počeše da trče i ja vidim medveda već zgrabio jednu ovcu. Počeh da vičem, zviždim, ali ne pušta ovcu, već se okrete i nestade u iviku. Ostale ovce odoše kući, a ja za njima da vidim koja mi nedostaje. Kada dođoh kući vidim da mi nedostaje ovan godinu
dana star, od oko 90 kila – kaže Anđelija.

Ali, Anđelija tu nije mirovala. Uputila se ka mestu gde je videla medveda.
- Dođem tamo i vidim dole niz ivik trag. Krenem za njim i na oko 300 metara niže vidim ovna da leži, fali mu butina i rebra. Verovatno medved otkinuo i odneo negde. Zovnem brzo komšiju Radovana da dođe. On je stigao i slikao. Odmah smo pozvali i ljude iz Nacionalnog parka "Tara" i ispričali šta se dogodilo – kaže Anđelija, koja je tek kasnije postala svesna opasnosti da je i ona mogla da nastrada.

Foto: Privatna arhiva

Anđelija je tek kasnije postala svesna da je bila u velikoj opasnosti

Kaže da je medved bio pokrupan i od juče nije išla više dole, već sačekala da dođe lovočuvar iz NP "Tara". Lovočuvar Nemanja Malinić je stigao i odmah otišao na mesto gde je ostao da ležu raskomodan ovan. A na tom mestu danas su samo bili kosti i vuna. Sve pojedeno. Pretpostavlja se da je u pitanju mečka sa mečićima, čim je, kaže, toliki ovan pojeden.
Lovočuvar je napravio više snimaka i zapisnik.

- Ovo sada šaljem nadležnom ministarstvu i oni će odlučiti o visini štete. Isto juče, imali smo prijavu štete od medveda u Jagoštici. Tu je medved izlomio voćnjak sa šljivama i naneo štete-  kaže lovočuvar Nemanja.

U Zaovinama, u zaseoku gde živi Anđelija, pre mesec dana je takođe zabeležen napad medveda.
- Pre mesec dana medved mi je upao u tor i odneo jagnje. Došao sam kući oko 22.30 sati kući i vidim razvaljena vrata tora, krv. Pogledam, nema jagnjeta. On je tu došao i nije se plašio iako imamo 11 pasa, koji idu sa mnom u lov – kaže komšija Radovan.

 

DedaVidoje jedva pretekao

Pre ovih događaja medved je poslednji put viđen pre 20 do 30 godina, kada je mečka napala Radovanovog dedu. O tom dogođaju pričao je komšija Vidoje Lazić.
- Deda je bio u šumi, sekao drva, kada su naišla tri mečeta. On ih je oterao, ali se iznenada pojavila mečka. Napala ga je i skoro svog izlomila. Preko njega je prebacila granje. Posle smo ga našli i, boga mi, dugo se lečio od tog napada – kaže Vidoje.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set